Roman Hareket Planı projesi sürüyor “İlle de spor olsun”

hadicanim

Aktif Üye
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in sporda fırsat eşitliği prensibi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin “Roman Aksiyon Planı” çerçevesinde “İlle de Spor Olsun” aktifliğini düzenledi. Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Buz Sporları Salonu’ndaki pilot aktiflik, Roman çocukların sporla içi içe olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Aktifliğin İzmir’in tüm ilçelerine yayılması planlanıyor.Yaklaşık 30 çocuğun aileleriyle bir arada yer aldığı aktiflikte, çocuklar sportif yetenek ölçümüne girdi, buz pateni pistinde kayarak keyifli vakit geçirdi ve Ulusal Atlet Muammer Demir ile bir ortaya geldi.

“Spor şuurunun aşılanması önemli”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu uyuşturucuyu tedbire konusunda sporun epey kıymetli olduğuna dikkat çekti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliği yaptığı projenin daima hale geleceğini vurguladı. Purçu, “Sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere erken yaşlarda spor şuurunun aşılanması epey önemli” dedi.

“Başkanımız yanımızda”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Lideri Hakan Orhunbilge, dezavantajlı çocukların topluma kazandırılmasının ehemmiyetini vurgulayarak “Velilerimizin çocuklarımızı spora yönlendirmeleri epey kıymetli. Onların bilinçlenmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımız için değerli bir kazanım. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu stil projeleri desteklemek ve sayısını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Liderimiz Tunç Soyer de kentimizdeki spor külçeşidini artırmak ve sporun geniş kitlelere yayılmasını sağlamak ismine daima yanımızda yer alıyor” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yardımıyla spora yönlendim

Ulusal Atlet Muammer Demir ise “Ben de çocuklarımızın geçtiği yollardan gittim ve değerli muvaffakiyetler elde ettim. Şu anda gördüğüm görüntü karşısında sahiden epey duygulandım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sportif yetenek ölçümü ve spora yönlendirme programı yardımıyla keşfedilerek atletizmde sayısız madalya kazandım. Velilerimizden isteğim çocuklarını spora yönlendirmek” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı