Sakarya’daki FETÖ davasında 34 sanığın yargılanmasına devam edildi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Sakarya’daki FETÖ davasında 34 sanığın yargılanmasına devam edildi
Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, avukatlar hazır bulundu. Tutuklu sanık B.K. ise cezaevinden Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Gelen evrakların zapta geçirilmesinin akabinde şahitler dinlenildi.

Tanık S.K, 2010’da örgüt konutlarında tanıştığı sanık H.İ.G’nin “abilik” yaptığını belirterek, kendisiyle ondan sonrasında irtibatının koptuğunu kaydetti.

Tanık H.K. de sanıklardan İ.K’yi tanıdığını lisana getirerek, “2013 yılında Ferizli ilçesindeki bir etüt merkezinde öğretmenlik yaptım. Kendisini oradan tanırım, etüt merkezinin müdürüydü. Etüt merkezinin örgütle teması vardı. Sanığın müdür olduğunu biliyorum, bunun haricinde örgütsel irtibatlarını bilmiyorum.” dedi.

Tanık E.S. de 2008-2009 senelerında ilköğretim okurken örgüt meskenine gittiğini belirtti. E.S, “Gitmiş olduğum meskende sanık M.A’yı da gördüm. Birtakım vakit içinder örgüt konutuna geliyordu. Risale ve Fetullah Gülen’in kitaplarını okuyordu. Burada askeri okula yönlendirme vardı fakat sanığın bir yönlendirmesi olmadı.” dedi.

Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanığın mevcut halinin devamını ve eksikliklerin giderilmesini istedi.

Söz verilen tutuklu sanık B.K, eşi, kendisi ve büyük oğlunun tutuklu olduğunu lisana getirerek, “Sağlık sıkıntıları yaşıyorum, hastayım. Tutuksuz yargılanmayı talep ederim.” dedi.

Sanığın avukatı da müvekkilinin tahliyesini istedi.

Bazı sanık müdafileri de kâfi kanıtın toplanmış olması ötürüsıyla evraktan ayrılmayı talep etti.

Tahliye talebi ve evraktan ayrılma talebinin reddine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 23 Şubat’a erteledi.

– İddianame

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede ortalarında eczacı, veteriner, öğretmen, esnaf ve çiftçinin de bulunduğu, Ferizli ilçesinde faaliyet gösteren Altın Lale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi 34 sanık hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” kabahatinden 7 yıl 6’şar aydan 15’er yıla kadar mahpus cezası isteniyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.