Sanat Durakları İzmirlileri bekliyor

hadicanim

Aktif Üye
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin 10 başka noktasındaki Sanat Durağı’nda İzmirlileri kısa hikaye, şiir ve karikatürle buluşturuyor. Lider Tunç Soyer bu sabah Konak Vapur İskelesi’ndeki Sanat Durağı’ndan şiir ve hikaye alarak vapurla Karşıyaka’ya geçti. Orhan Veli Kanık’ın “Karşı” şiiriyle Aylin Aktaş’ın “Telefondaki Ses” hikayesini okuyarak seyahat yapan Soyer, “Kendimi dünyanın en şanslı insanı üzere hissettim. olağanüstü bir keyif” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in İzmir’i kültür sanat kenti haline getirme ve akıllı kent vizyonu doğrultusunda İzmirlileri kısa hikaye, şiir ve karikatürle buluşturmak için kentin 10 farklı noktasına Sanat Durağı yerleştirildi. Bu heyecana ortak olan Lider Tunç Soyer de bu sabah Konak Vapur İskelesi’ndeki Sanat Durağı’ndan İzmirim kartını okutarak Orhan Veli Kanık’ın “Karşı” isimli şiiriyle Aylin Aktaş’ın “Telefondaki Ses” isimli hikayesini aldı. Konak’tan Metin Oktay vapuruna binerek Karşıyaka’ya geçen Lider Soyer, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirterek “Eğitim yalnızca okuldaki sıralarda, öğretmenlerin öğrettiklerinden ibaret bir şey değil. Kendini söz edebilmek için lisanını kullanmayı becermek zorundasın. Bu da okumaktan geçiyor. Okumayı yaygınlaştırmak, sevdirmek istiyoruz. O niçinle kütüphaneler açıyoruz, buralarda hikayeler ve şiirler okunsun istiyoruz” diye konuştu. Aldığı hikaye ve şiiri seyahati sırasında okuyan Lider Soyer, hislerini “Kendimi dünyanın en şanslı insanı üzere hissettim. olağanüstü bir keyif” kelamlarıyla özetledi. Soyer, kitapseverlere de muharrir Melisa Kesmez’in hikaye kitaplarını tavsiye etti.

Kimi şiir tercih etti kimi hikaye
İzmirliler de Sanat Duraklarından pek şad. Her gün vapuru kullandığını söyleyen Perihan İnce, “Burada beklerken Sanat Durağı’ndan hikaye alıyorum. bu biçimde bir uygulama olduğu için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. Müyesser Turan da uygulamanın hoş olduğunu belirterek, “Öyle hoşuma gitti ki… Ben emekli öğretmenim. Olağanda boşa geçecek vaktimizi bu türlü okumakla geçirmek şahane. Liderimize fazlaca teşekkür ederim” diye konuştu. Ramin Yürek hikayeleri epey sevdiğini söylerken, Mehmet Yiğit Yıldırım ise okumanın kıymetine dikkat çekip, “Bizim toplumumuz açısından pek hoş bir uygulama. Okumak bize parayla elde edilemeyecek pahaları sağlıyor. Bu projenin desteklenmesi gerekiyor” dedi. Metro kullanan Busenur Köstekçi de “Burada boş vaktimiz oluyor. Bu niçinle hikaye okuyarak vakit geçirmek çok güzel” halinde konuştu. Sanat Durağı’ndan Orhan Veli Kanık’ın “Galata Köprüsü” isimli şiirini alan Çağatay Efe Yalçın da bunu kız arkadaşına vereceğini söylemiş oldu.

İzmirim kart ile fiyatsız alınabiliyor
Sanat Durakları Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Karşıyaka Vapur İskelesi, Konak Vapur İskelesi, Bornova Metro İstasyonu, İzmir Sanat Merkezi Bahçesi, Eşrefpaşa Hastanesi, Konak Metro İstasyonu, Bostanlı Vapur İskelesi, Üçkuyular Metro İstasyonu ve Yasemin Kafe’de yer alıyor. Sanat Duraklarında Karacaoğlan, Sabahattin Ali ve Orhan Veli Kanık üzere Türk edebiyatının simge isimlerinin yanı sıra İZELMAN A.Ş. ile Kültür Sanat Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği Sanat Durağı Kısa Hikaye Yarışması’nda dereceye giren ve yayımlanmaya bedel görülen eserler de yer alıyor. Başlangıçta 650 kısa hikaye, 300 şiir ve 100 karikatür bulunan Sanat Durakları önümüzdeki günlerde yeni kısa hikayeler, şiirler ve karikatürlerle zenginleştirilecek. Yurttaşlar, Sanat Duraklarından İzmirim kartları ile fiyatsız olarak yararlanabiliyor.

Hibya Haber Ajansı