Savunma endüstrinin yeni başkanları SAHA MBA’den mezun oluyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Savunma endüstrinin yeni başkanları SAHA MBA’den mezun oluyor
Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri endüstrinin Avrupa’da ki en büyük savunma sanayii kümelenmesi olan SAHA İstanbul’un kesime önderler yetiştiren SAHA MBA programı 3. periyot mezunlarını veriyor.

SAHA İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, savunma endüstrinin liderlik okulu olarak tanımlanan SAHA MBA, TÜBİDAK TÜSSİDE iş birliği ile dünyanın en itibarlı MBA programlarına denk içerik ve formüllerle eğitim veriyor. Dalın başarılı isimlerinin ve ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, Türkiye Uzay Ajansı, BAYKAR üzere kıymetli yapı taşlarının yöneticilerinin de eğitim verdiği SAHA MBA, tıpkı süratle 4. periyodun de hazırlıklarına başladı.

2019 yılında TÜBİTAK TÜSSİDE ile işbirliği ortasında dünyanın en itibarlı MBA programlarına denk içerik ve formüllerle hazırlanan SAHA MBA Yönetici Geliştirme Programı, 2021/2022 periyodunda, 4 ana temada 45 eğitim başlığı ve iş idaresi simülasyonu, profesyonel mentörlük ve hadise modülleri ile bölümün yeni başkan adaylarına kapsamlı bir eğitim verdi.

SAHA MBA 3’üncü programında; kesim önderleri ve bürokratların deneyim paylaşım oturumları halinde verilen ek derslerin yanı sıra, iş dünyasıyla temas halinde olan ve konusunda en uygun yerli ve yabancı akademisyenler, profesyonel eğitmenler ve TÜBİTAK TÜSSİDE’nin uzman takımı ile seçkin bir program uygulandı. 2020 yılında 252 saat, 2021/2022 yılında 328 saat eğitim ve ek modülleri eğitimi veren SAHA MBA, 2021/2022 devrinde üst seviye bürokrat ve dal önderleri eğitimleriyle toplam 350 saatlik ders verdi.

İleri teknoloji üreten ve dünya ile yarışan yerli savunma, havacılık ve uzay teknolojileri firmalarının yöneticilerinin muhtaçlıklarını ve dünya standartlarının dikkate alınarak hazırlanan SAHA MBA, kozmik idare yaklaşımlarını kendi idare dinamiklerini harmanlayarak Türkiye’de bir unsur imza atıyor.

2021/2022 üçüncü periyot mezunlarını veren SAHA MBA Programı, 4. yılında ise 413 saatlik seçkin programa ve modülleri ile yeni bir periyoda başlamaya hazırlanıyor.

– “Dünyanın en âlâ 10 MBA’den biri olmayı hedefliyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, SAHA MBA Programı’na dal yöneticilerinin ve yönetici adaylarının ağır bir ilgi gösterdiğine dikkati çekti. Keleş, “Türkiye’nin üst seviye yöneticilerinin, dünyanın ve Türkiye’nin değerli üniversitelerden öğretim üyelerinin ve kesimden deneyimli eğitmenlerin yer aldığı memleketler arası kaliteye sahip eğitim takımımız ve müfredatımızla bir birincisi gerçekleştiriyoruz.” tabirlerini kullandı.

Katılımcılara memleketler arası bir bakış açısı ile rekabet edebilme kabiliyeti kazandıran 2021 programını, İstanbul’da Bilim Üsküdar’da, Ankara’da Teknopark Ankara’da ve Gaziantep Sanayi Odası olmak üzere 3 merkezde gerçekleştirdiklerini ve pek ağır bir iştirak aldıklarını belirten Keleş, “Harvard, Oxford, Stanford, London Business School üzere dünyanın önde gelen okullarının ortalarında bulunduğu on beş üniversitenin MBA programlarını inceleyerek hazırladığımız SAHA MBA ile 5 yılda dünyanın 10 MBA’den biri olmayı ve ülkemizin Ulusal Teknoloji Atağı’na katkılarımızı geleceğin yöneticileri yetiştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

– Üst seviye bürokrat ve kesim önderleri SAHA MBA’de eğitim verdi

Açıklamaya bakılırsa, SAHA MBA 2021-2022 periyodunda SAHA MBA’de ders vererek üst seviye bürokrat ve dal önderlerimiz deneyimleri ile katkılar sundu. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Lideri Dr. Ali Taha Koç, Savunma Sanayii Lider Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi , TÜBİTAK Lideri Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, ASELSAN YK Bşk. ve Gn. Md. Haluk Görgün, TUSAŞ Gn. Md. Prof. Dr. Temel Kotil, Roketsan Gn. Müdürü Murat İkinci, STM Gn. Müdürü Özgür Güleryüz, Havelsan Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, TUA Lideri Serdar Hüseyin Yıldırım üzere birbirinden bedelli, dalın ortasında olan, dinamikleri hayli yeterli bilen dal önderleri ile deneyim transferleri gerçekleştirildi.

SAHA MBA’de 85 farklı firmadan 203 yönetici, yönetici adayı ve firma sahibi eğitim aldı, muvaffakiyet koşullarını sağlayarak sertifika almaya hak kazanan iştirakçi sayısı ise 156 oldu.

– SAHA MBA mezunlar kulübü ile network ağı kuruluyor

SAHA MBA iştirakçileri mezuniyetin akabinde SAHA MBA Mezunlar kulübüne dahil ediliyor. Üst seviye yöneticilerden ve yönetici adaylarından oluşan kulüp ile network ağı ve arkadaşlık sürdürülürken, daima öğrenme destekleniyor. Mezunların Toplumsal, kültürel, mesleksel ve bilimsel yaşantılarına katkıda bulunmak için çalışmalar yapılıyor. Mezunlar Kulübünü SAHA MBA iştirakçilerinden kendilerinin seçtiği mezunlar yönetiyor.

4. Devir İstanbul ve Ankara’da 30’ar kişilik kontenjan ile açılacak. Adayların ön kayıtlarının tamamlanmasının akabinde özgeçmişler puanlanarak programa uygun adaylar seçilecek. 2022 Eylül’de başlayacak 4’ncü MBA aktifliğine https://www.sahaakademi.com/tr/saha-mba/ adresinden başvurulabiliyor.

100.000TL Sanal Para ile Borsayı Deneyin, Risk Almadan Deneme Hesabı ile Borsa Süreçlerini Keşfedin!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.