Soyer: “Zor günleri dayanışmayla aşacağız”

hadicanim

Aktif Üye
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, İzmir Mardinliler Federasyonu’nun daveti üzerine gittiği Mardin’de onuruna düzenlenen yemeğe katıldı. Sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile buluşan Lider Soyer, dünyanın güç günlerden geçtiğini belirterek, bu dertli günleri aşmanın reçetesinin dayanışma olduğunu söylemiş oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Mardin’de Cumhuriyet Halk Partisi Vilayet Başkanlığı tarafınca onuruna verilen yemeğe katıldı. Sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve yurttaşların katıldığı yemekte konuşan Lider Tunç Soyer, Mardin’de olmaktan büyük memnunluk duyduğunu söylemiş oldu.
Ülkenin ve dünyanın güç günlerden geçtiğini belirten Soyer, “Bir yandan iklim krizi, bir yandan savaş tehdidi, bir yandan elektrik ve besin fiyatlarındaki artış. Ne yapacağız da bununla başa çıkacağız? Tek bir reçete var. Dayanışma içerisinde olacağız. Birbirimize omuz vereceğiz, takviye vereceğiz. Biz öylesine büyük ve kadim bir kültürün insanlarıyız ki aslında bütün bunlarla başa çıkacak gereç elimizin altında. Biz aslında farklılıklarımızla zenginiz. Farklılıklarımızı bir ortada tutmayı başardığımız ölçüde güçleniyoruz” dedi.
Lider Tunç Soyer, “Mardin’e, Mardinliye bir defa daha hayran oldum. Bütün yaşadıkları kahra karşın Mardinlilerin güler yüzü ile karşılaştık, müsamahasını gördük. Bununla iftihar ettim” diye konuştu.

“Bütün bunların üstesinden geleceğiz”
Uzlaşmadan ve kucaklaşmadan yana bir iktidara epeyce yaklaştıklarını söz eden Lider Soyer, şunları söylemiş oldu: “Bu bereketli topraklarda, bu kadim kültürün, bu binlerce yıl geriye giden olağanüstü varlıklı kültürün evlatları olarak biz epey daha uygununa layığız. Zira bu topraklar bize hayli daha fazlasını veriyor. Lakin bunun dağılımında adaletsizlik var. Alın teri ile ekmeğini kazanan insanların, ekmeğini kazanamaz hale geldiği bir periyottan geçiyoruz. Bütün bunların üstesinden geleceğiz. İnanıyorum ki bu toprağın insanları olarak bizler hayli daha yüksek bir ömür kalitesi düzeyinde daima birlikte güler yüzle, umutla yaşayacağız.”

“Güzel bir memleketi el birliği ile daima birlikte kuracağız”
Lider Soyer dayanışmanın kıymetine değinerek, “Hak ettiğimiz aydınlık, hoş memleketi daima bir arada kuracağız. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken, bu cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak asli vazifemizdir. Bize bu memleketi vatan haline getiren cetlerimiz bizler bu topraklarda özgürce yaşayabilelim diye vefata koştular. Artık bizim canla başla çalışmamızın devridir. Bütün Türkiye’de bugün bu beraberliğin ne kadar değerli olduğu daha fazlaca anlaşılıyor. Daha hoş bir memleketi el birliği ile daima birlikte kuracağız. Bütün bu periyotların sorununu atlatacak güce, kuvvete sahibiz. Kâfi ki birbirimizin elini bırakmayalım” formunda konuştu.

“Korkmayacağız yavuz olacağız”
Mardin ile İzmir içinde fazlaca renklilik konusunda benzerliklerin bulunduğunu da kaydeden Soyer, kelamlarını şöyleki tamamladı: “Burası fazlaca kültürlü bir yapı. Bu büyük bir zenginlik. İzmir’de de bu var. İzmir’de bir liman kenti olmasının getirdiği farklı kültürlerin, dinlerin bir ortada olmasıyla zenginleşen, refahı büyüten bir kent. Mardin de o denli olmuş. Bütün problem, tıkandığı yer siyasetin sığ sularına batmışız. Bizi ötekileştirmek, bölmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüşüz. Bu kadim kültürün zenginliğini geride bırakmışız, unutmuşuz. Bu yaşadığımız bütün bu fakirleşmenin, çölleşmenin de sebebi olmuş. Ancak umudu büyüten şey de insanların bu tuzağa düşmemesi. O kültürün zenginliğini tekrar idrak ederek muhafazaya çalışıyorlar. Yani siyasetin bizi sığlaştırdığı, bizi hapsetmeye çalıştığı o alanlara teslim olmuyor Mardinli. Asla enseyi karartmayın. Korkmayacağız, bahadır olacağız. Ve bu toprakların olağanüstü potansiyelini, halktan, emekten, demokrasiden, özgürlükten yana kullanacağız.”

“Dünyanın en hoş ikramını İzmir’den aldık”
CHP Mardin Vilayet Lideri Mehmet Kılınçaslan da Lider Soyer ile kentte esnafı ziyaret ettiklerini hatırlatarak, “Mardin’in çeşitli yerlerini ziyaret ettik. Sayın Liderimiz Tunç Soyer’e önemli bir ilgi vardı. Biz liderimizle gurur duyduk. Liderimiz bize İzmir’den zeytin fidanı getirdi. Dünyanın en hoş ikramını İzmir’den aldık. Savaşa hayır diyoruz, barışa alkış tutacağız. Demokrasi herkese lazım. Biz, bizim üzere düşünmeyenlerin de hakkını korumak zorundayız” dedi.
Lider Soyer bugün 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’na katılmak üzere Diyarbakır’a geçti.
Hibya Haber Ajansı