Soylu-İmamoğlu içindeki ‘beni aradın, yardım istedin’ tartışması sürüyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Soylu-İmamoğlu içindeki ‘beni aradın, yardım istedin’ tartışması sürüyor
İBB’ye ‘terör soruşturması’ açılmasının akabinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İBB Lideri Ekrem İmamoğlu içinde başlayan “telefonla aradın, yardım istedin” tartışması devam ediyor.

İBB’deki terör soruşturmasına ait basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “İmamoğlu beni aradı, yardım istedi” argümanında bulunmuştu. Soylu’nun açıklamasına nazaran, “İmamoğlu, hemşehri olduklarını belirterek, CHP Genel Merkezi’nin kendisini sevmediğini söz ederek” yardım istedi. Soylu, çarşamba günü basın toplantısında şu açıklamayı yapmıştı:

“Bu bahsedilen kişi, İmamoğlu, hürmetlerini sunarak beni aramıştır. Bana, ‘CHP Genel Merkezi beni sevmiyor, bana yardımcı olur musunuz’ diye ricası olmuştur. Biz ‘kanun ne gerektiriyorsa yaparız’ dedik ve yaptık. İşine geldiğinde alttan almasını bileceksin, başka taraftan dönüp hakaret edeceksin.”

İSTİFA DAVETİ

Basın toplantısı sürerken tweet atarak Soylu’nun kelamlarını yalanlayan İmamoğlu, “Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin.” tabirlerini kullanmıştı. İmamoğlu, şu iletisi paylaştı:

“Bakan Soylu ‘Saygılarımla’ diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir yalan! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. Hodri meydan.”

bir daha, toplantı devam ederken İmamoğlu’na cevap veren Soylu da, “İstanbul’da yardım toplarken yardımla ilgili bu yardımın kanunlara uygun olmadığını, yani bu biçimde bir yardım toplanmayacağını tespit ettikten daha sonra epey doğal olarak o yardım toplanan paralara el konuldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri beni aradı ve dedi ki, ‘Cumhuriyet Halk Partisi esasen bana karşı. Biz hemşehriyiz, ne olursun beni onlara ezdirme'” diyerek argümanlarını sürdürmüştü.

“BENİ ARADIN, YARDIM İSTEDİN” TARTIŞMASI DEVAM EDİYOR

Soylu ve İmamoğlu’nun tartışması toplumsal medya hesapları üzerinden dün de devam etti.

Soylu, “İmamoğlu, basın açıklamamızdaki telefon görüşmesi konuşmasına verdiği yanıtta ‘Süleyman Soylu’yu aramadım’ demiş. Bu da bir palavra. Tekraren arama yapıp şahsımla görüşme yaptığı, her şeydilk evvel Cenab-ı Hakk’ın kayıtlarında ve daha sonrasında beşer olarak bizlerin ve kendi zihninde mevcuttur” açıklamasında bulundu.

Soylu’nun açıklamasına cevap veren İmamoğlu, toplumsal medya hesabından “Cenab-ı Allah’ı iftirana, palavrasına ve o berbat lisanına eklememeni öneriyorum! İddianı ispat edemiyorsan, yapman gereken belirli. İstifanı bekliyorum Bakan bey!” bildirisini paylaştı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.