Stoltenberg: Sayın Erdoğan ile Ukrayna’daki savaşı konuştuk

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Stoltenberg: Sayın Erdoğan ile Ukrayna’daki savaşı konuştuk
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’deki temaslarının son gününde TRT Haber’e konuştu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

“Ukrayna’daki savaşı konuştuk”

Sayın Erdoğan’ı ziyaret etme niçinim olağan ki değerli hususları ele almaktı. Bilhassa Ukrayna’daki savaşı konuştuk. beraberinde Gelibolu’ya gitme onuruna da eriştim. Sayın Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir arada oraya gittik. Orada neler olup bittiğini öğrenme bahtım oldu. Orada yaşanan savaşın öyküsünü öğrendim ve alışılmış ki barışın korunmasının ne kadar değerli olduğunu anladık.

Türkiye’nin arabuluculuk rolü

Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan değerli bir rol oynuyor. Bilhassa de savaşın ortaya çıkardığı berbat sonuçların azaltılmasında bu noktada Türkiye’nin yapmış olduğu tahıl koridoru mutabakatına orta buluculuk ve bu sayede Ukrayna tahılının tüm dünyaya ihraç edilmesi bu hakikaten epey kıymetli bir adımdı ve Türkiye’nin oynadığı rolün ne kadar değerli olduğunu ortaya koydu.

“Ukrayna’nın yasal müdafaa hakkını kullanımını sağlıyoruz”

Başka taraftan da bir NATO üyesi olarak şunu da görmemiz lazım şu anda Ukrayna’da bir savaş var Lider Putin’in diğer bir ülkeyi işgal etme sonucundan daha sonra meydana gelen bir savaş. Askeri ve ekonomik takviyemizi Ukrayna’ya veriyoruz. Rusların bu saldırısına karşı Ukrayna’nın legal müdafaa hakkını kullanımını sağlıyoruz.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.