Su krizi yaşanan ilçede liderden reaksiyon: Nereye gitti bu su

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Su krizi yaşanan ilçede liderden reaksiyon: Nereye gitti bu su
Yahşihan Belediye Lideri Osman Türkyılmaz, içme suyu şebekesindeki 3 gündür süren kesintinin merkez ilçedeki şebeke borularının patlamasından dolayı kaynaklandığını tez etti. Yahşihan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde “kriz masası” oluşturan Türkyılmaz, ilçede yaşayan vatandaşların mağdur edilmemesi için etraf ilçelerden de itfaiye aracı dayanağı alarak 509 ton su dağıtıldığını söylemiş oldu. Merkezde ilçede 4 saatlik su kesintisinin Yahşihan ilçesinde 1,5 güne tekabül ettiğini anlatan Türkyılmaz, su probleminin çözülmesi için biran evvel kurul kurulması gerektiğinin altını çizdi.

“Bu su nereye gitti”

Su kesintilerinden dolayı vatandaşlardan özür dileyen Türkyılmaz, “Sular birliğinin üyesinden birisi de Yahşihan Belediyesi’dir. Şuanda sular birliğini arıyoruz. Diyor ki; sular birliği bize su verdiğini söylüyor. Kırıkkale Belediyesi diyor ki ‘Benim sularım akıyor.’ Ben diyorum ki ‘Bana su gelmiyor.’ Bu su nereye gitti. Çocukken öğretirlerdi; ‘Su nerede inek içti, inek nerede dağa kaçtı, dağ nerede yandı kül oldu bitti” dedi.

“İtfaiyemiz dün 509 ton su verdi

Yahşihan ilçesindeki su kesintisinin Kırıkkale’deki patlaklardan kaynaklandığını argüman eden Türkyılmaz, “30 bin vatandaşı susuz bırakmaya kimsenin hakkı yok diyerek” serzenişte bulunarak, şunları kaydetti:

“Biz 2 yıl evvel altyapıya başladık. Birtakım borular vardı ve kılcal damarlarımıza kadar su borularımızı değiştirdik. Bu değişiklik yardımıyla de Yahşihan’da ‘patlak yok’ denilecek kadar az. Kırıkkale Belediyesi’ndeki, Yahşihan Belediyesi’ndeki, Sular birliğindeki yetkililer gelsinler, şayet sorun bizdeyse Yahşihan Belediye Lideri olarak vakti geldiğinde ben nazaranvi bırakmaya hazırım. Lakin bu 30 bin vatandaşı susuz bırakmaya kimsenin hakkı yok. Madem bu biçimde bir dert var. Geçen hafta niye aktı sular? 2020 yılında niçin nizamlı olarak aktı sular? Büsbütün yanlış bilgilerle yönetiliyor vilayet ve ilçeler. Bunun kolayı var, ‘gelin bir komite kuralım’ diyorum. 30 bin nüfuslu bir ilçe su derdi yaşıyor. Ben sav ediyorum diyorum ki ‘Bende ıstırap yok.’ Sular birliği diyor ki ‘Bende kahır yok.’ Kırıkkale Belediyesi diyor ki ‘Bende meşakkat yok.’ bu biçimde dert uzaydan gelenlerde, 3 harflilerde. Ben altyapımı değiştirdim. Kırıkkale’deki altyapı artık kaldırmıyor. Benim haddim değil onu bildirmek. Bizim arkadaşlar dünden bu vakte kadar alanda. Gece hiç uyumadık. İtfaiyemiz dün 509 ton su verdi.”

“Kırıkkale 4 saat suyu keserse, Yahşihan’da 1,5 gün su gidiyor”

Kırıkkale kent merkezinde 4 saatlik su kesintisinin Yahşihan ilçesinde 1,5 güne tekabül ettiğini belirten Türkyılmaz, “Kırıkkale hapşırıyor, Yahşihan nezle oluyor.” diyerek, “Herkesle basın toplantısı yaparım. Burada Makine ve Mühendisler Odası’nın da olması gerekiyor. Fen İşleri Müdürlerinin olması lazım ve burada ittifak var. (Cumhur İttifakı) İttifak milletvekillerinin de olması lazım. Taşıma suyla değirmen dönmüyor. Ben itfaiyelerle su taşıyorum lakin nereye kadar. ‘Kırıkkale hapşırıyor, Yahşihan nezle oluyor.’ Burada bizim göbeğimiz Kırıkkale’ye ve sular birliğine bağlı. Sular birliğinin ve Kırıkkale’nin bunu biran evvel çözmesi lazım. ‘Hodri meydan’ diyorum ben. 4 tane müdür burada. 4 müdür de bu su yüzünden nazaranv yerleri değişti. Yahşihan’ın saniyede tükettiği su 130 ila 150 litre içinde yani 3’de 1’i. Şuan biz bulduğumuz 3’de 1 suyu muhakkak bölgelere verebiliyoruz. Öteki bölgelere de sağ olsun 32 işçiyle sabahlara kadar vardiyalı olarak su çektiler. Kimse bu çocukların emeğini de zayi etmesin lütfen! Bugün bir zahmet var. Badireyi görmezden gelemeyiz. Bu külfetin biran evvel çözülüp biran evvel masaya yatırılması gerekiyor. Kırıkkale merkezde 4 saatlik su kesintisi Yahşihan’da 1,5 güne tekabül ediyor. Kırıkkale 4 saat suyu keserse, Yahşihan’da 1,5 gün su gidiyor” halinde konuştu.

“Komisyon kuralım, gelsinler oturalım”

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.