Tarihi meydan, iftar sofraları ile donatıldı

hadicanim

Aktif Üye
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İnegöl’de düzenlediği iftar programı kapsamında, tarihi İshakpaşa Meydanı iftar sofraları ile donatıldı. Lider Aktaş, iftardan bir saat evvel görüştüğü hayırsever işadamı Fatih Konukoğlu’nun yemeğe sponsor olduğunu söylemiş oldu.

Ramazan ayının manevi atmosferini tüm kente yaşatmak gayesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafınca ilçelerde düzenlenen iftar programlarının İnegöl aktifliği, tarihi İshakpaşa Meydanı’nda yapıldı. İnegöllülerin ağır ilgi gösterdiği programa, Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş ile İnegöl Belediye Lideri Alper Taban da katıldı. Ezanın okunmasıyla bir arada yüzlerce kişi tıpkı anda oruçlarını açarken; yemekten daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, doğup büyüdüğü, evlendiği ve ömrünün büyük kısmını geçirdiği İnegöl’de iftar yapmanın kendisi için büyük memnunluk olduğunu söylemiş oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayında birlik ve birliktelik için ilçelerde iftar programları düzenlediklerini tabir eden Lider Aktaş, “Burada tevafuk oldu, iftardan 1 saat evvel İSKO firmasının sahibi Fatih Konukoğlu ile görüştüm. Anneleri İnci Konukoğlu, 40 gün evvel rahmeti rahmana kavuştu. ‘Başkanım, iftar vermek istiyorum’ dedi. Ben de bu akşamki iftardan bahsettim. İnegöl’de İSKO firmasını biliyorsunuz; binlerce beşere iş veriyor, istihdam sağlıyorlar. Bu akşamki yemeğe sponsor oldular, Allah kabul etsin. Ramazan’ın artık son 10 gününe geldik. Rabbim Kadir Gecesi’ne ve bayrama hepimizi sıhhatle erdirsin. Dünya sıkıntı günlerden geçiyor. Allah’a hamdolsun, ülkemiz dimdik ayakta. Emin olun, fazlaca daha güzel günler bizi bekliyor” dedi.

İnegöl Belediye Lideri Alper Taban ise yaklaşık 2,5 yıldır bir arada iftar yapma etkinliklerinden uzak kaldıklarını hatırlatarak, birlik ve birliktelik içerisinde oruç açmanın sonunda nasip olduğunu söylemiş oldu.

Hibya Haber Ajansı