TBMM Lideri Şentop’tan İsveç’teki provokasyonlara reaksiyon

dunyadan

Global Mod
Global Mod
TBMM Lideri Şentop’tan İsveç’teki provokasyonlara reaksiyon
TBMM Lideri Şentop, İsveç polisi tarafınca Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde “Kur’an-ı Kerim yakma eylemine” müsaade verilmesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türkiye’ye yönelik terör hareketlerine ait değerlendirmelerde bulundu.

İsveç’teki gelişmeleri uzun vakittir takip ettiklerini söz eden Şentop, şu biçimde devam etti:

“Benzer aksiyonlara bir daha müsaade ediyorlar”

Şentop, geçen hafta İsveç Meclis Lideri Andreas Norlen’in Türkiye ziyareti olacağını lakin bunu iptal ettiğini anımsattı.

Bunun için çok net ve haklı sebepleri olduklarının altını çizen Şentop, “Fakat görüyoruz ki bir daha bunu düzeltecek, terör örgütlerinin hareketlerine müsaade vermeyecek biçimde bir tavrın çabucak hemen daha bir daha gerçekleşmediğini görüyoruz. Emsal aksiyonlara bir daha müsaade ediyorlar. Üstelik bu sefer Büyükelçiliğimizin önünde Kur’an-ı Kerim yakılması halindeki bir harekete, bütün İslam dünyasını, Müslümanları tahrik edecek provokatif bir harekete de müsaade verdiklerini öğrendik. Derhal bu hususta gerekli önlemleri almalarını, hemen bu çeşit hareketleri engelleyecek önlemleri almalarını bekliyoruz.” sözlerini kullandı.

Şentop, bunun yalnızca Türkiye değil bütün İslam dünyası için de fazlaca provokatif bir hareket olduğunu lisana getirerek şunları kaydetti:

“İsveç’in bunlara müsaade etmesi, bu nefret kabahatleri konusunda hareketçilerle cürüm paydaşlığı, suça iştirak noktasında bir beraberlik içerisinde olduğunu gösterecektir. Ben hem de İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Birlik Başkanlığını, periyot başkanlığını da yürütüyorum. Bu hususta öbür İslam ülkelerinin parlamento liderlerine da bir mektup yazarak bu hususta gerekli yansıları göstermesini temin etmek üzere bir çalışmayı arkadaşlarımıza yaptırdım. Bu sıfatımla da bir açıklamayı ayrıyeten yapacağım.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.