Tekirdağ’da pitbull cinsi köpeğin saldırdığı çocuk ruhsal tedavi görüyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Tekirdağ’da pitbull cinsi köpeğin saldırdığı çocuk ruhsal tedavi görüyor
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 10 yaşındaki Sercan Baran Çılgın, ruhsal tedavi görüyor.

Köpeğin saldırdığı Hanife Şefik İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Sercan Baran Çılgın, ilçedeki özel bir hastanede ruhsal tedavi görüyor.

Mağdur Çılgın, AA muhabirine, köpeğin saldırısı kararı yaralandığını anımsatarak, kendisini uygun hissetmediğini söz etti.

Eskiden tek başına gittiği birfazlaca yere artık ailesinden biriyle gidebildiğini anlatan Çılgın, “Eskiden dışarıda arkadaşlarımla oyun oynuyordum, vakit geçiriyordum ve okula yalnız gidiyordum. Artık bunların hiçbirini yapamıyorum.” dedi.

Çılgın, daima köpek saldıracak korkusu yaşadığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Dışarıda oynuyordum ve bu olay başıma geldi. O yüzden artık dışarıya çıkmak ve arkadaşlarımla oynamaktan bile korkuyorum. Artık köpek görür görmez yolumu değiştiriyorum. Dışarıya çıkamıyorum, hatta ekmek almaya bile gidemiyorum. Kendimi yeterli hissetmiyorum. Gece uyurken hayallerime giriyor, köpek havlama sesleri duyuyorum. Bu yüzden de ruhsal tedaviye başlatıldım. Okula da artık tek başıma gidemiyorum, ailemden birinin beni götürmesini istiyorum.”

– Aile, köpeğin sahibi hakkında cürüm duyurusunda bulundu

Çocuğun babası Hayrettin Çılgın da yaşanan olayın hüznünü üzerlerinden atamadıklarını söylemiş oldu.

Köpeğin sahibi hakkında hata duyurusunda bulunduklarını ve türel sürecin devam ettiğini anlatan Çılgın, haklarını sonuna kadar arayacaklarını söz etti.

– Olay

Sercan Baran Çılgın, 25 Kasım’da Pir Sinan Mahallesi Çukur Çeşme Sokak’ta köpeğin saldırısına uğramış, bir süre çaba ettiği köpekten kurtulan Çılgın, etraftaki bir iş yerine girerek yardım istemişti.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sıhhat gruplarınca Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çılgın, tedavisinin akabinde taburcu edilmişti.

Gözaltına alınan köpeğin sahibi O.K. emniyetteki süreçlerinin akabinde sevk edildiği isimli makamlarca özgür bırakılmıştı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.