Teknofest müracaatları başladı: Son gün 20 Kasım

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Teknofest müracaatları başladı: Son gün 20 Kasım
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği’nden yapılan açıklamaya nazaran, Türkiye Teknoloji Grubu Vakfı yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen Eğitim Teknolojileri Yarışı’nda eğitim ve öğretimde teknoloji entegrasyonu ile öğrenmeyi kolaylaştıracak, kalıcı hale getirecek tahliller üretecek genç beyinler yarışıyor.

Eğitim ve öğretimde yerli ve ulusal mamüllerin geliştirilmesini hedefleyen yarışa birinci, orta, lise, ön lisans, lisans ve üzeri öğrencileri ile mezunları katılabiliyor. Yarışa son müracaat tarihi ise 20 Kasım olarak belirlendi.

Gençlerin; öğrenmede verimliliği en üst düzeyde tutarak öğrencilerin çevrim içi yahut çevrim dışı öğrenme platformlarında kullanabileceği bilgisayar takviyeli yahut taşınabilir kullanıma uygun tahliller üretmeleri değerli kıymetlendirme kriterleri içinde yer alırken, prototip eser, eğitsel yazılım, eğitsel oyun, eğitsel simülasyon ve yenilikçi teknolojiler üzerinde projeler geliştirmesi de bekleniyor.

– TEKNOFEST gençlerin yanında

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, Teknoloji Müsabakaları’na katılan gençlere hem şahsi tıpkı vakitte mesleksel hünerlerini geliştirmeleri için de bir epey imkan sunuyor.

Yarışmalara katılan gençler, Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmalarına düzenlenen teknik seyahatlere katılma ve alanında uzman şahıslarla tanışarak network kazanma fırsatı yakalıyor. Projelerini hayata geçirebilmeleri için gereç dayanağının yanı sıra finalistlere eğitim kampı, ulaşım ve konaklama takviyesi de sağlanıyor.

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Eğitim Teknolojileri Yarışı’nda da ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki birincilere 30 bin TL, ikincilere 20 bin TL, üçüncülere 10 bin TL, üniversite düzeyindeki birinciye 40 bin TL, ikinciye 30 bin TL, üçüncüye ise 20 bin TL ödül verilecek.

– Cumhuriyetin 100. yılında TEKNOFEST coşkusu 3’e katlanacak

Cumhuriyetin 100. yılında İzmir, Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek TEKNOFEST, coşkusunu 3’e katlayacak. Her yıl bundan evvelki yıla nazaran daha fazla müsabaka kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışları olan TEKNOFEST Teknoloji Yarışları, 2023’te 41 ana yarış 102 alt kategoride düzenlenecek.

TEKNOFEST’te müsabakalara katılmak için müracaatlar “www.teknofest.org” web sitesi üzerinden yapılacak. 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde gereç takviyesinin verileceği TEKNOFEST 2023 Teknoloji Yarışları için son müracaat tarihi 20 Kasım olarak belirlendi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.