Trafik ışığı koalisyonunun kopması: Wissing, FDP'den ayrılıyor ve dijital bakan olarak kalıyor

hadicanim

Aktif Üye
Volker Wissing, trafik ışığı koalisyonundaki kopuşun ardından FDP'den ayrılıyor ve dijital bakan olarak kalıyor. Rhineland-Pfalz siyasetçisi bunu Perşembe sabahı Berlin'de duyurdu. Parti lideri Christian Lindner'in çevresindeki diğer FDP bakanları kabineden ayrılıyor. Wissing gelecekte parti dışı rolünü sürdürecek. Öğleden sonra Adalet Bakanlığı'nı da devralacağı açıklandı.

Reklamcılık

Wissing, her zaman uzlaşma isteğini savunduğunu söyledi. Dün Şansölye Olaf Scholz (SPD) ona görevde kalmak isteyip istemediğini sordu. Maliye Bakanı ve FDP lideri Christian Lindner'in istifası halinde ne kadar doğru bir adım atılacağını düşündü ve istifanın yanlış olacağı sonucuna vardı. Parti içindeki tutumu “herkes tarafından biliniyordu”.

Artık bağımsız olan dijital ve ulaştırma bakanı, “Köprüler inşa etmek topluma bir hizmettir” dedi. Artık “herkesin kendi rolünde” sorumlu davranacağını umuyordu. Wissing bununla, artık yasaların daha da ilerletilmesi veya başarısızlığı konusunda egemenliğe sahip olan Federal Meclis üyelerini kastetmiyordu.

“Yük olmak istemiyorum”

Wissing, “Partim için yük olmak istemiyorum” dedi. “Partimin temel değerlerinden uzaklaşmıyorum ve başka bir partiye katılmak istemiyorum.” Wissing daha önce Rheinland-Pfalz'da FDP eyalet başkanıydı.

Bu arada, üç Parlamenter Dışişleri Bakanı Daniela Kluckert, Oliver Luksic ve Gero Hocker, X'te Wissing'in kovulmasını istediklerini açıkladılar. “Onun yalnız kararından sonra artık Volker Wissing'e güvenimiz kalmadı.”

Çarşamba akşamı koalisyonun dağılmasının ardından FDP parlamento grup lideri Christian Dürr, partisinin tüm bakanlarının istifalarını Federal Cumhurbaşkanı'na sunmak istediklerini duyurdu. Anlaşmazlığın öncesinde ekonomi ve bütçe politikasının gelecekteki seyrine ilişkin bir anlaşmazlık yaşandı. Başarısız bir anlaşma girişiminin ardından Şansölye Olaf Scholz (SPD), Maliye Bakanı ve FDP lideri Christian Lindner'ı görevden alacağını duyurdu. Federal Meclis kurallarına göre, başlangıçta FDP'siz bir azınlık hükümetinin olması, Scholz'un güvenoyu alması ve en geç Mart 2025'e kadar erken seçim yapılması gerekiyor.

Güncelleme

7 Kasım 2024,

18:25

Saat

Öğleden sonra, Federal Başkan Frank-Walter Steinmeier'in kendi isteği üzerine önceki bakan Marco Buschmann'ı (FDP) görevden almasının ardından artık bağımsız olan Wissing, Federal Adalet Bakanı görevini de devraldı. Wissing, daha önce Rheinland-Pfalz'da savcı ve yargıç olarak çalışıyordu.

(Orası)