‘Türkiye bugün yalnızca bölgesinde değil dünyada değerli bir aktör’

dunyadan

Global Mod
Global Mod
‘Türkiye bugün yalnızca bölgesinde değil dünyada değerli bir aktör’
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Etrafımızdaki meselelerin tahlili için de uğraş sarf edeceğiz. Diplomasiye inanıyoruz. Diplomasi ile bunların çözülebileceğine inanıyoruz.” dedi.

Çavuşoğlu, Mahmutlar Mahallesi’nde, Alanya Belediyesi’nin Mahmutlar Kültür Merkezi, Mahmutlar Etüt ve Dayanak Eğitim Merkezi temel atma merasimine katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasının birfazlaca ögelerinin olduğunu söylemiş oldu.

Alanya’da birlik birlikteliği görür görmez memnun olduğunu belirten Çavuşoğlu, bu biçimde olunca hizmetin en güzelinin geldiğini kaydetti.

İktidarlarının Türkiye’de hayli değerli projeleri hayata geçirdiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, “Dünyanın en güzel havaalanı İstanbul’da. Rekor üzerine rekor kırıyor. Antalya’mızda da iki havalimanı var. Bu iki havaalanını da yetersiz buluyoruz. Alanya Gazipaşa Havaalanı terminalini de yenileyeceğiz ve büyüteceğiz. Türkiye’ye Alanya ve Gazipaşa’ya yakışır bir biçimde inşallah bu projeyi hayata geçirdikten daha sonra gelen konuklarımız da daha hoş bir ortamda ağırlanacak. Uçuş sayıları da farklı destinasyonlardan artıyor.” dedi.

Dünyadaki sıhhat sisteminin çöktüğünü aktaran Çavuşoğlu, “Türkiye’de 3 bin, 3 bin 500 yataklı kent hastaneleri yapıldı. Antalya’da da kent hastanemizin ihalesi yapıldı. Alanya’mızda da mevcut eğitim ve araştırma hastanemize ek 150 yataklık bir projeyi yakında ihaleye çıkaracağız. Tıpkı biçimde ruhsal takviye merkezi, nükleer tıp merkezi ve 50 yataklı onkoloji servisini de hizmete açacağız. Payallar Devlet Hastanemizin ihalesini yeniden yapıyoruz. Birebir biçimde sıhhat ocağının da ihalesi yakında gerçekleşecek. Zira sıhhat değerli.” sözlerini kullandı.

“Sağlıktan daha sonra ikinci mevzu da eğitim ve kültür. Eğitim, ilim ve irfan kadim medeniyetimizin en kıymetli desteği olmuştur. Hem geçmişimizi, kültürümüzü unutmayacağız. hem de geleceğe yatırım yapacağız. O yüzden bu temel atma merasimini önemseyerek geldim. Olağanda biz açılışlara gideriz. Eğitimle ilgili değerli projeler olursa da temelini atmaya geliriz. İnşallah açılışında da bir daha bir arada oluruz. Hükümet olarak da hayırsever vatandaşlarımıza minnettarız. Onların yaptırdığı okullara ilaveten hükümetimiz olarak da yalnızca Alanya’da 71 okul açtık. Bin 373 derslik, 5 tane spor salonu yaptık. Bu yıl 5 okulu açtık. Gelecek sene de 318 dersliği bir daha eğitime sokacağız. Nüfus artıyor. ötürüsıyla okul muhtaçlığı artıyor. Bunu da karşılamak devlet olarak bizim nazaranvimiz. Dünyanın her yerinde kaliteli üniversiteler var. Bizde de uygun üniversiteler var. Lakin üniversite sayımız da arttı. Üniversite sayısı 200’ü geçti şu anda. Alanya’da şanslı bir ilçe. Birisi devlet birisi vakıf 2 tane üniversitemiz var. 20 bin üniversite öğrencimiz var. Bu hayal bile değildi.”

Kuşyuvası’na tünel yapacakları vakit kendi teşkilatlarındakilerin bile “Hayal bile değil. Bu bizim milletvekili de eski siyasetçilere benzemeye başladı” söylemiş olduğini anlatan Çavuşoğlu,”Hayal bile değil diyorduk. Bunlar gerçek. Artık bunları geliştirmemiz lazım. 20 bin öğrenciye 50 bin öğrenci daha katılacak. Buna hazırlıklı olmamız lazım. Öğrencilerin burada rahat bir biçimde kalmaları için toplu taşıma ve konaklama gereksinimi için gerekli alt yapıyı oluşturmamız lazım. Bu anlayışla Alanya’da yurt kapasitesini yüzde 150 artışla 5 bine çıkarttık. Bu sene 2 bin kişilik yurdu üniversite yerleşkesinde açtık. Öğrencilerimiz artık yerleşecekler. 2 bin kişilik yeni yurt inşaatına da başlıyoruz. bu biçimdelikle yatak sayımızı da 7 bine çıkarmış olacağız. Alanya’ya ne yapsak azdır. Eğitim altyapısını güçlendireceğiz.” diye konuştu.

Alanya’nın en büyük mahallesi Mahmutlar’a da özel kıymet verdiklerini lisana getiren Çavuşoğlu, “Mahmutlar, epey süratli gelişti. Farklı ülkelerden gelip yerleşen konuklarımız de var. Büyüyen bu kentin gereksinimlerini karşılamak için bir taraftan belediyemiz, bir taraftan da hükümetimiz ağır gayret sarf ediyor. Önümüzdeki günlerde ihale ettiğimiz TOKİ konutları de inşallah süratli bir biçimde tamamlanarak muhtaçlık sahiplerine verilecek. Mahmutlar’daki gençlik merkezi ve spor salonu projelerimizin de üretimine önümüzdeki günlerde başlayacağız. Biz bunları yaparız. Daha uygununu yaparız. Allah sıhhat versin. Çok çalışıyoruz. Lakin bizlerin temel bakılırsavi Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk milletini hak ettiği düzeye çıkartmak. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizi kurarken koyduğu gayenin üstüne çıkartmak için fazlaca çalışmamız lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

Dünyada ekonomik, güç ve besin krizlerinin yaşandığına dikkati çeken Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Ukrayna’da savaş var. Suriye’de savaş bitmedi. Irak’ta kırılganlık var. Yemen’de savaş devam ediyor. Libya’da kırılganlık devam ediyor. Etrafımızdaki sıkıntıların tahlili için de uğraş sarf edeceğiz. Diplomasiye inanıyoruz. Diplomasi ile bunların çözülebileceğine inanıyoruz. Karabağ’da diplomasi işlemedi. yıllardır milletlerarası toplum can Azerbaycan’ı oyaladı. Lakin can Azerbaycan’ı biz de destekledik, her vakit yanındayız. Azerbaycan ‘Artık kâfi. Sabrımız bitti’ dedi. Topraklarını kısa bir süre ortasında, 44 günde geri aldı. Büyük bir zafer. Can Azerbaycan’ın kahraman ordusunu, güvenlik güçlerini tebrik ederiz.

Törene ayrıyeten AK Parti Antalya milletvekilleri Kemal Çelik, Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Lideri Adem Murat Yücel, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.