Türkiye Maarif Okulu’nun Anaokulu Afrika’da bölgenin en düzgün okulu seçildi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Türkiye Maarif Okulu’nun Anaokulu Afrika’da bölgenin en düzgün okulu seçildi
2021- 2022 eğitim öğretim yılı ikinci devrinde Hartum Eğitim Bakanlığı Bahri Eğitim müdürlüğüne bağlı Okul Öncesi ünitesi tarafınca Bahri de bulunan resmi ve özel anaokullarına ziyaretler ve kontroller gerçekleştirilmiştir. Bahri Eğitim Müdürlüğü heyeti okullarımızı ziyaret ederek incelemelerde bulunmuşlardır. Sınıf ortamı ders anlatma metodu örnek sınıf oluşturularak misyonlu öğretmeniz Ala Muaviye tarafınca örnek ders işlenmiş. Heyette bulunan üyeler tarafınca 95 puan verilmiştir. sonrasındasında da Bahri Okul Öncesi Genel Müdürü Sümeyye Hasan makamında ziyaret edilmiş yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verilmiştir. Kendileri de aldıkları bilgi doğrultusunda okulumuzdan övgü ile kelam etmiş, Türkiye Maarif okulları Hartum Anaokulunun bu eğitim öğretim periyodunda uyguladığı yeni müfredat programı, teknik ve fizikî altyapısı ile Sudan’daki eğitimin çağdaş dönüşümüne öncülük edeceğine olan inancını lisana getirmiştir.

Bahri Eğitim müdürlüğü heyetince yapılan ziyaret ve kontroller kararında Türkiye Maarif Okulları Hartum Anaokulumuzu eğitim metodu, akademik çalışmaları ve fizikî imkanları ile Bahri bölgesinin en yeterli anaokulu olarak belirlediklerini buna binaen okul evvelden sorumlu müdüre hanım Sümeyye Hasan makamında ziyaret edilerek “Teşekkür ve Takdir” dokümanını Okul Müdürlerimiz Fatma Işık Muhammed ve Meryem Konak Doldur’a takdim etmişlerdir. Türkiye Maarif okulları Hartum Anaokulunun en uygun okul seçilmesi Sudan eğitim topluluğunda önemli karşılık bulmuş, hayli sayıda tebrik bildirisi gelmiştir.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.