Turizmde amaç 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Turizmde amaç 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin 2022 yılı turizm dönemi maksatlarına ulaşacağını belirtti.

Çeşitli programlara katılmak üzere Nevşehir’e gelen Bakan Ersoy, Derinkuyu ilçesinde katıldığı iftar programının akabinde gazetecilere açıklamada bulundu.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona ermesi için Türkiye’nin büyük gayret gösterdiğini kaydeden Ersoy, Türkiye’nin yaşanan bu krizi en az hasarla atlatan ülke olacağını lisana getirdi.

Bu biçim krizlerin geçmişte olduğunu, gelecekte de olacağını lisana getiren Ersoy, Türkiye’nin 2019 yılından beri tedbirler aldığını ve pazar çeşitliliğinin artırıldığını söylemiş oldu.

Turizm konusunda dünya genelinde tanıtımlara devam edildiğini, gelen taleplerin mutlu edici olduğunu vurgulayan Ersoy, şu biçimde konuştu:

“140’tan fazla ülkede Türkiye fazlaca ağır tanıtım yapıyor. Rakiplerimizle kıyaslandığında dünyada en tesirli tanıtım yapan ülkeyiz. Pazar çeşitlemesi konusunda yaptığımız bu çalışmaların meyvesini de topluyoruz. Başta Batı ülkeleri olmak üzere mevcut pazarlarımızdan, geçen yılla kıyaslanmayacak oranda, hatta birtakım noktalarda 2019 yılının da üstünde rezervasyon akışı var. Bu yılki amacımızı koruduğumuzu bilhassa belirtmek istiyorum. Dönem başında deklare ettiğımız 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir maksadımıza sadığız. Kapadokya bölgesi Türkiye ortalamasında bir sayı elde edecek diye düşünüyorum. Birinci bilgiler de o tarafta gözüküyor. Bu krizden de en az hasarla çıkmayı başaran ülke Türkiye olacak. Biz mazeretlere sığınmıyoruz. Amaçlarımıza konsantreyiz, amaçlarımızı yıl sonunda turizm dalı ile bir arada el ele vererek elde edeceğiz.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.