Ümit Özdağ’dan Akşener’e davet: İttifaktan ayrıl Yeterli Parti’nin de desteklediğini biliyorum

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Ümit Özdağ’dan Akşener’e davet: İttifaktan ayrıl Yeterli Parti’nin de desteklediğini biliyorum
Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ, Cumhuriyet’e konuştu. Özdağ, DÜZGÜN Parti önderi Meral Akşener’e davette bulunarak, “Bizimle birlikte Mansur Yavaş’ı desteklemesini talep ediyoruz. ÂLÂ Parti’nin de Mansur Bey’i desteklediğini biliyorum” dedi.

Sığınmacı açıklaması

“İktidara geldiğimizde Suriye’ye makul şeyler önereceğiz. Suriyelilerin süratle kendi ülkelerine geri dönüşleri için süreci başlatacağız. Afganların Türkiye’de hiç bir tüzel statüsü yok. Yani kaçaklar. Bu niçinle hudut dışı edilmeleri gerekiyor. Hudutlarımız yol geçen hanı… Terörizm otobanına dönmüş durumda. Suriyeliler gidince enflasyon ve kiralar da çabucak düşecek.

Feminist kümelere çağrı

Feminist kümelere davette bulunuyorum. Gelsinler, partimize dayanakta bulunsunlar.

Kavala ve Demirtaş açıklaması

Osman Kavala benim rakibimdir. Geçmişte de kendisiyle sert tartışmalarımız oldu. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıdır. Adil yargılanmayı hak ediyor. Biz bu sonucun adil olmadığını düşünüyoruz. Bu karar üst mahkemeden dönecektir. Bir hakim ‘delil yok’ derken, başka iki hakim nasıl bu biçimde bir karar verdi? HDP Genel Lideri Selahattin Demirtaş, ‘Gezi’de darbeyi gördüm’ diyerek gençlerin başında jop kırılmasına niye olmuştur. Bize HDP’den oy vereceğiz diyenler var. Kendilerinden önemli derecede oy alacağımızı düşünüyorum.

Mansur Yavaş açıklaması

Mevcut iki ittifak var. Bu iki ittifakın da ortasında olmayız. Muhalefete Mansur Yavaş’ı aday gösterin dedik. Zira Mansur Yavaş’ın ardında büyük bir halk takviyesi var. Biz bunu 7 Nisan’da söylemiş olduk lakin bu süreç ortasında gördük ki CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş’ın aday olmasını istemiyor. Türkiye bir daha Ekmeleddin olayı yaşamaya yanlışsız gidiyor. Zafer Partisi’ne oy verme sonucu almış birfazlaca AKP’li Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini söylüyor. Mansur Bey’in öne sürülen nedenini tartışmıyorum yalnızca tespit ediyorum. Bağımsız aday olsa bile kazanır. Bu noktada ne yazık ki CHP’den büyük bir direnç geliyor. Biz Zafer Partisi olarak Mansur Bey’in aday olması konusunda ısrar gösteriyoruz. CHP aday göstermezse biz Mansur Bey’e teklif gdolayırüz. Kemal Bey’e sesleniyorum; siz aday olup lütfen Erdoğan’a can suyu vermeyin.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.