Üniversite kantinleri, Toskana çevresel sürdürülebilirlik açısından zirvede

Toskana üniversitesi kantinleri çevresel sürdürülebilirlik ve gezegene saygı açısından ulusal zirvede. Veriler, Demetra araştırma grubuyla işbirliği içinde İtalya'daki üniversite yemek hizmetleri sıralamasını hazırlayan MenoPerPiù tarafından desteklenen ve oluşturulan İklim Kantinleri raporundan elde ediliyor.

Soruşturma bu sabah “Ne oldu! – çevre için mücadele eden üniversite yiyecek-içecek hizmetleri”, Toskana'daki üniversite eğitimi hakkı için bölgesel şirket ve üniversite eğitimi hakkı için ulusal organlar birliği tarafından Floransa'daki Santa Apollonia Oditoryumu'nda düzenlenen ulusal konferans üniversite eğitimi (Andisu) .

Düzinelerce üniversite catering hizmetinin menülerini inceleyen ve hayvansal protein bazlı yemeklerin sunumundaki azalma sayesinde çevre üzerindeki daha düşük etkiyi ölçen araştırmaya göre, on iki kantinin yarısı en yüksek aralıklara giriyor (A) ve B) Toskana'dadır: Pisa'da Praticelli ve Le Piagge, Siena'da Sant'Agata, Sesto Fiorentino merkezi, Siena'da San Miniato, Floransa'da Calamandrei/Caponnetto.

Bölge Başkanı, eğitim hakkına yönelik taahhüdün bölgesel eylemin temel direklerinden biri olarak kaldığını ve yiyecek-içecek hizmetlerinin ekolojik ayak izi açısından da giderek daha fazla gelişmeyi amaçladığını vurgulayan Bölge Başkanı tarafından memnuniyet ifade edildi. Öğrencilerin sağlıklı beslenmesi. Başkan ayrıca, dün Compraverde Buygreen 2024 (yeşil satın almanın Genel Eyaletleri) tarafından Dsu Toscana'ya verilen Mensa Verde 2024 bölümü ödülünü de alkışladı. Konsey başkanı, Toskana'nın, menülerin ve yönetimin geliştirilmesinden başlayarak, DSU şirketinin sistemik bir yaklaşımı yoluyla ekolojik geçişe yönelik yatırımlarda ön sıralarda yer almak için gösterdiği çabaların onaylandığı sonucuna varıyor.

Bugünkü etkinliğe ülkenin dört bir yanından eğitim hakkı kuruluşlarından heyetler katıldı.

Her gün iki milyondan fazla öğrenciye, öğretmene, teknik ve idari personele hizmet veren üniversite kantinlerindeki yemeklerin üretim ve dağıtım süreçlerinin etkisinin değerlendirilmesi için sektör deneyimleri karşılaştırıldı.
Müdahalelerden, birinci ve ikinci yemekler arasında %100 sebze alternatifinin getirilmesinin 1,2 kg CO2 eşdeğeri tasarrufa yol açabileceği ortaya çıktı. her kullanıcı için: her yıl üniversite öğrencilerine sağlanan yaklaşık 21 milyon yemekle çarpıldığında, yaklaşık 25.000 ton daha az CO2 anlamına gelir.

“Ne oluyor!” sırasında, ekolojik ayak izini azaltabilecek üniversite yiyecek-içecek hizmetlerine yönelik ulusal yönergeler hazırlamakla görevli 12 üyeden oluşan bir kurulun kurulduğu da duyuruldu.

Uzmanlardan oluşan multidisipliner bir çalışma grubuyla ulusal bir işbirliği ağı oluşturulduğunu anlatan Andisu Başkanı, bölgesel organların eğitim hakkı konusundaki gelecekteki hedefinin ancak üniversite yemeklerinde de sürdürülebilir geçiş olabileceğini belirtti.

Sürdürülebilirlik konusunda hareket etmenin geçici bir heves olmadığını ve boş bir propaganda olamayacağını, sunulan hizmetlerde hayata geçirilecek somut eylemlerle sürdürülmesi, olumlu deneyimlerin karşılaştırılması ve çözümlerin bulunması gereken bir görev olduğuna inanan DSU Toscana Başkanı da sözlerini yineledi. geçiş sürecine yardımcı olabilir.

[In collaborazione con l’ufficio stampa del Dsu Toscana]

NOT. Basın bülteni, 8 ve 9 Haziran 2024 Avrupa ve idari seçimleri için seçim mitinglerinin çağrılması sırasında alınan eşit şartlara ilişkin hükümlere uygun olarak kişisel olmayan bir biçimde hazırlanmıştır.