Uydurma sınırdan telefon şirketi sorumlu

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Uydurma sınırdan telefon şirketi sorumlu
Kimlik ayrıntılarının ele geçirilmesiyle açılan cep telefonu sınırı dolandırıcılıkların yanı sıra terör aksiyonlarında de kullanılabiliyor. Bunun önüne geçilmesi için uzmanlar vatandaşlara e-Devlet üzerinden isimlerine kayıtlı çizgi olup olmadığını denetim etmeleri ihtarında bulunuyor. Daima yapılan bu ikazları dikkate alan ve Bursa’da yaşayan 37 yaşındaki Mahmut A. da e-Devletten denetim yaptı.

“HATTI ALAN, KULLANAN, ARACILIK EDEN HERKESTEN ŞİKAYETÇİYİM”

Yaptığı sorgulama kararında ismine bilgisi haricinde cep telefonu sınırı açıldığını öğrenen Mahmut A., müsaadesi ve bilgisi olmadan ismine açılan sınırın şaşkınlığını atlattıktan daha sonra savcılığa kabahat duyurusunda bulundu. “hiç bir yere imza atmadım, hiç bir abonelik mukavelesi de yapmadım. Bu sinirle kimse ile irtibat kurmadım. Sınırı alandan, kullanandan ve aracılık eden herkesten şikayetçiyim” diyen Mahmut A.’nın şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

BİLİRKİŞİ İMZA SAHTECİLİĞİNİ BELİRLEDİ

Soruşturma kapsamında çizginin İstanbul Kartal’da bir telefon şirketinden açıldığı tespit edildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı belgeye eksper atayarak mukaveledeki imzaların Mahmut A.’ya ilişkin olup olmadığının incelenmesini istedi. Eksper, imzaların müştekiye ilişkin olmadığını belirledi.

“KİMLİĞİN UYDURMA OLDUĞUNU BİLEMEYİZ”

Bu tespitin akabinde telefon şirketinin sorumlusunun tabirini kuşkulu olarak aldı. Şirket sorumlusu ve sahibi Nazif U., telefon sınırı için hazırlanan kontratın şirketi tarafınca hazırlandığını kabul etti. “Muhtemelen eski işçilerimiz tarafınca düzenlenmiştir. Onlar da verilen kimliğin geçersiz olup olmadığını bilecek pozisyonda değillerdir” dedi.

SAHTE SINIR İÇİN DAVA

Savcılık kabahatin ön ödemeye tabi olduğunu ve şüphelinin bin 650 liralık ön ödemeyi gerçekleştirmediğini ve suçlamayı da kısmen kabul ettiğini belirterek dava açtı. Geçersiz imzayla geçersiz sınır çıkarılmasında şirket sahibin ‘Elektronik Haberleşme Kanunu’na muhalefet hatasından 5 bin güne kadar isimli para cezasına çarptırılmasını talep etti.

Arzu Kaya

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.