Uzman Ünal, bakılırsavini Hasret Güçlü’ye devretti

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Uzman Ünal, bakılırsavini Hasret Güçlü’ye devretti
AK Parti TBMM Küme Toplantısı’nın kapalı oturumunda, Kahramanmaraş Milletvekili Yetenekli Ünal’ın nazaranvden affını istemesiyle boşalan AK Parti Küme Başkanvekilliğine Tokat Milletvekili Hasret Güçlü seçildi.

yaşamın fazlaca değişik olduğunu belirten Güçlü, “Benim için bilhassa ömrümde başörtüsü çabası muazzam bir alan oluşturuyor. Önümüzdeki hafta, Allah müsaade verirse, Anayasa teklifini inşallah kümemiz ismine ben götüreceğim. Bunun da ömrün bir yanıtı, bir ikramı olduğunu düşünüyorum. Şayet bir şey için 25-30 sene harcarsanız Allah’ın bir ikramı oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Zengin, Ünal ile siyasete başladıkları devirde milletvekili olmayı hiç düşünmediklerini de tabir ederek, “Bugün de bu heyecanı koruduğumuzu düşünüyorum. Uzman Beyefendi kardeşimiz, arkadaşım ve sevgili eşi, benim ömrümdeki en değerli insanlardan.” kelamlarını sarf etti.

Özlem Varlıklı, 3 Kasım’ın AK Parti açısından fazlaca kıymetli bir tarih olduğuna da dikkati çekerek, AK Parti’nin Türkiye’nin ve bilhassa de bayanların hayatında epey büyük değişiklikler yaptığını söylemiş oldu. Varlıklı, “Türkiye’de bilhassa biz bayanlar, Sayın Cumhurbaşkanı’mıza fazlaca şey borçlu olduğumuza inanıyoruz.” dedi.

– “Yeni yüzyılın başkanı Erdoğan’ı minnetle, hürmetle selamlıyorum”

Mahir Ünal, misyonunu Güçlü’ye devretmekten büyük bir memnunluk duyduğunu söylemiş oldu.

İktidar partisinin küme başkanvekilliğinin son derece yüksek bir çalışma gerektirdiğine işaret eden Ünal, Güçlü’nün daha evvel hem AK Parti Küme Başkanvekili hem AK Parti Genel Lider Yardımcısı birebir vakitte hukukçu kimliğiyle fazlaca kıymetli hizmetlerde bulunduğunu anlattı. Ünal, Güçlü’ye, 2023 yılı bütçesi ve başörtüsü konusundaki Anayasa değişikliği teklifi çalışmalarında muvaffakiyetler diledi.

AK Parti’de makam ve mevki değil bakılırsav ve sorumluluk şuuruyla hareket ettiklerini vurgulayan Ünal, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Asıl olan dava adamı olmaktır; kendi inancımızın, kutsalımızın, kıymetlerimizin gayretini vermektir. Hazreti Mevlana’nın söylemiş olduği üzere ‘Bir insanın kıymeti, onun emeli kadardır.’ O yüzden yaşasın emellerimiz, çabamız, kıymetlerimiz. Recep Tayyip Erdoğan, yeni yüzyılın başkanı ve 20 yılda Türkiye’de oluşturduğu inanç ve istikrarla bir slogan olarak değil, bir olgu olarak Türkiye Yüzyılı’nı hazırlayan önderimiz. Yeni yüzyılın önderi Erdoğan’ı, buradan minnetle, hürmetle ve bugün şahsımla ilgili söylemiş olduği hoş sözlerle selamlıyorum.”

Ünal, Güçlü’ye çiçek takdim ederken; Varlıklı, Ünal’a “simgesel manası olduğunu” söylemiş olduği bir ikram sundu.

Mahir Ünal, ikram paketinin ortasından çıkan kol düğmeleri için Güçlü’ye teşekkür etti.

Özlem Güçlü’nün “Kol düğmesi, benim için her şey aklımda demek.” kelamlarına Ünal, “Barış Manço’nun o meşhur kol düğmeleri.” halinde karşılık verdi.

Törenin sonunda Varlıklı, Uzman Ünal’ı uğurladı.

Bu ortada merasime, AK Parti Küme Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, kimi komite liderleri ile AK Parti milletvekilleri de katıldı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.