VW, verimlilik avantajları nedeniyle şimdi kendi e-araba sürüş sistemini geliştiriyor

hadicanim

Aktif Üye

1. VW, verimlilik avantajları nedeniyle şimdi kendi e-araba sürüş sistemini geliştiriyor

Volkswagen, gelecekteki elektrikli otomobil sürücüleri için tüm “merkezi bileşenleri” geliştirmeye karar verdi. Akü ve elektrik motorunun yanı sıra darbe kontrollü invertör ve termal yönetim de buna dahildir. Otomobil üreticisi, önemli verimlilik ve maliyet avantajlarını gerekçe olarak gösteriyor, bu nedenle “yüzde 20’ye kadar daha fazla verimlilik, yalnızca bireysel bileşenlerin optimum koordinasyonu ile mümkündür”.

Elektrikli otomobillerde teknoloji liderliği

Bugünkü duyuruda Volkswagen kendisini “dünyada gelecekte bütünsel olarak optimize edilmiş bir genel sistem sunabilecek çok az otomobil üreticisinden” biri olarak tanımlıyor. CTO Thomas Schmall, amacın elektrikli otomobillerde teknoloji lideri olmak olduğunu söylüyor.

Modüler tasarımı sayesinde darbe kontrollü invertör, küçük arabalardan “500 kW’a kadar ve üzeri” çeşitli güç sınıflarında kullanılabilir. Modüler prensip, Volkswagen’in elbette henüz bir zaman çerçevesi yayınlamadığı sonraki MEB neslinde zaten kullanılmalıdır.

Uzun kablo yerine kompakt modül

Termal yönetim açısından Volkswagen, “son derece kompakt, entegre bir termal modül” kullanabilmek için, verimliliği azaltan uzun hatlarla birbirine bağlanan, araca dağıtılmış çok sayıda bileşenle mevcut yapıdan uzaklaşmak istiyor. . Buna “hepsi bir arada modül” diyorlar ve gelecekte “yüksek voltajlı batarya dahil tüm klima kontrolünü” devralmasını istiyorlar.

Termal sinerji etkileri

Araç genelinde kullanılan termal sinerji efektleri, menzili ve hızlı şarjı iyileştirmeye yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, günümüz sistemlerinden önemli ölçüde daha hafif, daha sağlam ve daha verimli olmalıdır. İnvertörde olduğu gibi, Volkswagen de termal yönetim modülünü tüm model serilerinde standart hale getirmek istiyor. Burada da maliyetleri düşürebilmek için ölçek ekonomilerini kullanmak önemlidir.

Volkswagen Grubu’nun 2025’ten itibaren araçlarındaki pillerin yeni temeli haline gelecek ve “pil teknolojisinde yeni bir ölçüt oluşturacak” sözde birim hücrenin gelişimi, Volkswagen’in basınında yazdığı gibi, şimdiden oldukça ilerlemiştir. serbest bırakmak.

(fpi)

Haberin Sonu