Yeni haftada iktisat gündemi ağır geçecek
İktisat takvimi bu hafta pek ağır.
Piyasalar, sanayi üretim endeksi, iş gücü istatistikleri ve cari açık datalarını takip edecek.
Gündemde çalışma hayatındaki gelişmeler de yer alacak.
Sanayi üretim endeksi ve iş gücü istatistikleri yarın açıklanacak
Türkiye İstatistik Kurumu, yarın iki değerli datayı paylaşacak.
Kasım ayına ait sanayi üretim endeksi ve iş gücü istatistikleri aşikâr olacak.
Ekim ayında sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 2,5’luk artış gösterdi.
İşsizlik oranı ise bu vakitte yüzde 10,2 düzeyinde gerçekleşti.
Kasım ayı ödemeler istikrarı istatistikleri de bu hafta açıklanacak. bundan evvelki ayda cari süreçler açığı 43,4 milyar dolar oldu.
EYT’de gözler Meclis’te olacak
Çalışma hayatında ise EYT için gözler Meclis’e çevrilecek. EYT düzenlemesini içeren kanun teklifinin bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.
Plan ve Bütçe Kurulu’ndaki görüşmelerin akabinde Genel Konsey süreci başlayacak.
Sözleşmeliye takım düzenlemesinde de taslağa son formu verilecek.
Memur artırımı düzenlemesi Komitede ele alınacak
Memur ve emeklilerinin artırım oranını yüzde 30’a, en düşük emekli aylığını 5 bin 500’e çıkaran düzenleme de komitede ele alınacak. Düzenleme sonrasındasında Genel Kurul’un gündemine gelecek.
Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.
İktisat takvimi bu hafta pek ağır.
Piyasalar, sanayi üretim endeksi, iş gücü istatistikleri ve cari açık datalarını takip edecek.
Gündemde çalışma hayatındaki gelişmeler de yer alacak.
Sanayi üretim endeksi ve iş gücü istatistikleri yarın açıklanacak
Türkiye İstatistik Kurumu, yarın iki değerli datayı paylaşacak.
Kasım ayına ait sanayi üretim endeksi ve iş gücü istatistikleri aşikâr olacak.
Ekim ayında sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 2,5’luk artış gösterdi.
İşsizlik oranı ise bu vakitte yüzde 10,2 düzeyinde gerçekleşti.
Kasım ayı ödemeler istikrarı istatistikleri de bu hafta açıklanacak. bundan evvelki ayda cari süreçler açığı 43,4 milyar dolar oldu.
EYT’de gözler Meclis’te olacak
Çalışma hayatında ise EYT için gözler Meclis’e çevrilecek. EYT düzenlemesini içeren kanun teklifinin bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.
Plan ve Bütçe Kurulu’ndaki görüşmelerin akabinde Genel Konsey süreci başlayacak.
Sözleşmeliye takım düzenlemesinde de taslağa son formu verilecek.
Memur artırımı düzenlemesi Komitede ele alınacak
Memur ve emeklilerinin artırım oranını yüzde 30’a, en düşük emekli aylığını 5 bin 500’e çıkaran düzenleme de komitede ele alınacak. Düzenleme sonrasındasında Genel Kurul’un gündemine gelecek.
Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.