Yeni Konutum kampanyasında oturum gayeli talepler öne çıkıyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Yeni Konutum kampanyasında oturum gayeli talepler öne çıkıyor
Emlakjet, yüksek ilgi nazarann Yeni Konutum kampanyasında konut taleplerinin yüzde 78’inin oturum gayeli olduğunu bildirdi.

Emlakjet’ten yapılan açıklamada, 2022 Aralık bilgileri ve Yeni Konutum Kampanyası’na ait öne çıkan trendler paylaşıldı.

Buna göre, 2022’de Türkiye genelinde konut satışları 1 milyon 485 bin 622 adet olurken, ipotekli satış oranı yüzde 11’de kaldı, birinci el satışlar ise yüzde 38 oldu.

Aralıkta Türkiye genelinde satılık konut fiyatları evvelki aya nazaran ortalama yüzde 6, kiralık fiyatlar ise yüzde 8 arttı. Son bir yılda satılık fiyatlardaki en yüksek artış Bursa’da, kiralıklarda ise Antalya’da gerçekleşti.

Toplam konut aramaları ortasında kiralık aramaların oranı aralıkta düşerek yüzde 32 oldu. Kullanıcıların yüzde 68’i satılık konut aradı. Geçen ay ilçelere bakılırsa kiralık ve satılık konut aramalarında başı Bursa Osmangazi çekerken, onu Ankara’nın Çankaya ve Keçiören ilçeleri izledi.

– Yeni Konutum konut kampanyasına yüksek ilgi

Emlakjet’in ocak ayına özel gerçekleştirdiği araştırma evrakında satılık konut arayışı ve Yeni Meskenim konut kampanyası trendleri değerlendirildi.

Platform kullanıcılarına yöneltilen sorular doğrultusunda satılık konut arayışında yatırım ya da oturum için tercihleri sıralamasında “oturum için” seçeneği yüzde 78 ile birinci sırada çıkarken, “yatırım” şıkkı yüzde 22’de kaldı. İştirakçilerin yüzde 63’ü kampanyadan yararlanmayı düşündüğünü bildirdi.

Yüksek ilginin olduğu Yeni Konutum kampanyasından yararlanmak isteyenlerin yüzde 64’ünün kaideleri karşıladığı, yüzde 36’sının ise koşulları karşılayamadığı görüldü.

– “Konut aramalarında bir günde yüzde 426 artış görüldü”

Açıklamada bilgilere ait değerlendirmeleri yer alan Emlakjet Üst Yöneticisi (CEO) Tolga İdikat, 4 Ocak’ta yeni konut paketlerinin açıklanmasının akabinde satılık konut arama trendinin bir günde yüzde 426 arttığını, kendi portallarında da emsal biçimde bir yükseliş yaşandığını bildirdi.

Ocak ayına özel gerçekleştirdikleri yeni kampanyaya yönelik ankette kullanıcıların yüzde 63’ünün açıklanan kampanya ile ilgilendiklerini gördüklerini kaydeden İdikat, Yeni Meskenim programının konut satışlarına canlılık getireceğini öngördüklerini vurguladı.

– “Konut alım gücünü kolaylaştıracak”

Emlakjet Prestige Plus üyesi DR. Holding İdare Heyeti Lideri Salih Durbaba ise yeni konut paketinin emlak bölümüne hareket katacağını ve konut alım gücünü kolaylaştıracağını bildirdi.

Durbaba, “aynı vakitte, talep artışı niçiniyle satılık konut fiyatlarında da artış gözlemlenebilir. Konut satışlarında en büyük dezavantaj yüksek faiz oranlarıydı. Bu kampanya konut satışında kanayan yaraya merhem oldu. Ayrıyeten satılık konut arayışında olup yeni açıklanan konut paketinden yararlanmak üzere bize başvuran birden fazla kişinin yeni açıklanan paket için şartları sağladığını görüyoruz.” sözlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.