Yeni Şafak müellifinden İsmailağa cemaati argümanı: Birtakım kararlar alınacak

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Yeni Şafak müellifinden İsmailağa cemaati argümanı: Birtakım kararlar alınacak
İsmailağa cemaati irtibatlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken kendisinden 23 yaş büyük Kadir İstekli ile evlendirmesi gündem oldu.

İsmailağa cemaatiyle ilgili olarak iktidara yakın Yeni Şafak gazetesinin muharrirlerinden Ersin Çelik bir köşe yazısı kaleme aldı.

“Konuşacak durumda olmadığını” söylemiş olduler

Çelik, bugünkü yazısında Yusuf Ziya Gümüşel’e ulaşmaya çalıştığını lakin etrafındakilerin “konuşacak durumda olmadığını” söylemiş olduklerini aktardı.

Olayla ilgili olarak İsmailağa cemaatinin de “özeleştiri” yapmasının vaktinin geldiğini belirten Çelik, “İsmailağa Cemaati üzere esaslı, bırakın Türkiye’yi dünyanın dört bir yanında mensubu olan bir yapının bağlantısının de hayli kuvvetli ve sağlıklı olması gerekiyor. Gelenekleri ile var olan bir yapıdan bahsediyoruz lakin bu bünye artık yenilikleri de barındırmalı” dedi.

“Yeni bir periyodun başlayacağını düşünüyorum”

Çelik yazısında şu bilgiyi de aktardı:

“Öğrendiğim kadarıyla bugün İsmailağa Vakfı’nda bir toplantı gerçekleşecek ve cemaatin önde gelen hocaları istişareler sonucunda kimi kararlar alacaklar.

görüşmeden nasıl bir karar çıkacak ben de merak ediyorum. Hiranur Vakfı üzere bağımsız fakat İsmailağa Cemaati ile ilintili üzere görünen oluşumlar için yeni bir periyodun başlayacağını düşünüyorum.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.