Yılmaz’dan EKO İklim Doruğu’na bildiri

hadicanim

Aktif Üye
“Anadolu’nun 11 asırlık tecrübesi ‘Yeşil Bir Hareket’ ile EKO iklim Zirvesi’nde 30-31 Mart günlerinde ATO Congresium’da gerçekleşecek olan EKO iklim İktisat ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı’na sayılı günler kala heyecan da artıyor. Başşehrin dört bir yanını saran EKO iklim Zirvesi coşkusu hem Türkiye tıpkı vakitte dünyada mevzuyu takip edenlerin ajandasında ve gündeminde…

Tarihi tepe kıymetli konukları ağırlamanın yanında dünyanın birinci iklim fuarına da konut sahipliği yapacak. 35 oturda 240 konuşmacı dorukta dünyanın geleceği için yapılması gerekenleri anlatacak ve gayrette herkese düşen nazaranvler aktarılacak.

Değişim kaçınılmazdır…

20. yüzyıl boyunca dünyamız olağanüstü bir süratle değişti. Teknoloji akıl almaz bir süratle gelişti. Üretim kapasitesi hayalleri zorlayacak kadar arttı. Doğal etrafımız ise tam bilakis, daima kan kaybetti. Bugün bir karar kademesindeyiz. Ya üretim ve tüketim alışkanlıklarımızı devam ettirerek dünyanın sonunu hazırlayacak ya da “yeşil dönüşüm” ve “döngüsel ekonomi” devrini başlatacağız. 1539’da etraf paklığı kanunnamesi yayınlayan, 1937’de geri dönüşüm tesisi kuran, çocuklarını “Kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz” öğretisiyle yetiştiren bir anlayışın temsilcileri olarak biz, ikinci yolu seçiyoruz. Dördüncü cemre misali akıllara, gönüllere düşmeye; “yeşil uyanış” sürecine katkı sunmaya hazırlanıyoruz.

Gerçek kesim açısından mecburî “yeşil dönüşüm” hakkında farkındalık oluşturmak emeliyle 30-31 Mart’ta ATO Congresium’da, EKO İKLİM: İktisat ve İklim Değişikliği Tepesi ve Fuarı düzenliyoruz. Yıktıklarımızdan daha hoş şeyler yapmadığımızın farkında olan, “Sahip olduğumuz hoşluklar dün nasılsa yarın da o denli kalsın” diyen herkesi geleceği kurmaya davet ediyoruz.

Büyük Atatürk’ün başşehir ilan ettiği, çağdaş Türkiye’nin en büyük atılımlarını gerçekleştirdiği Ankara’mız; eğitim, kültür, sanat, edebiyat, üretim, teknoloji-sanayi ve turizmin yanı sıra “yeşil kalkınmanın da yeşil istihdamın” da başşehri olsun istiyoruz.

Devlet liderleri, büyükelçiler, bakanlar, belediye liderleri, finans kuruluşları, kobiler, ihracatçı birlikleri, organize sanayi bölgeleri, üniversiteler, tabiata hassas sanatkarlar, yüzden çok medya kuruluşu, öğrenciler ve binlerce ‘İklim Elçisi’ni birebir gaye etrafında buluşturuyoruz. 35 oturumda 240 konuşmacının kelam alacağı, medeniyetler beşiği Anadolu’nun 11 asırlık tecrübelerini dünyaya duyuracak olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Üst üste koyduğumuz birkaç paha, yan yana dizdiğimiz yüzlerce kıymetten epeyce daha değerlidir.

7’den 77’ye bütün vatandaşlarımızı, insanlığın birikimlerini üst üste koyacağımız, iştirakçi kültürle gerçekleştirdiğimiz EKO iklim Zirvesi ve dünyanın birinci İklim Değişikliği Fuarı’na davet ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı