YÖK Lideri: Üniversitelerimiz memleketler arası rekabet gücünü artırdı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
YÖK Lideri: Üniversitelerimiz memleketler arası rekabet gücünü artırdı
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, Marmara Üniversitesi’nde YÖK’ten Memleketler arası YÖK burslusu öğrencilerle iftar yemeğinde bir ortaya geldi. Öğrenciler, Özvar’ı çiçek takdimiyle karşıladı. Okunan duaların akabinde iftarını açan öğrenciler, yemeğin akabinde öğrencilerle sohbet etti. İftara, 15 ülkeden 80’e yakın öğrenci katıldı.

“15 farklı ülkede 80’den çok milletlerarası öğrencimizle birlikte bir iftar programındayız”

YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, “Bugün Marmara Üniversitesi’nin mesken sahipliğinde 15 farklı ülkede 80’den çok milletlerarası öğrencimizle bir arada bir iftar programındayız. İçinde Ukrayna’dan gelen Ukraynalı öğrencilerimiz vardı. Ayrıyeten Arnavutluk, Azerbaycan, Makedonya, Kosova, İran, Bosna, Gambiya, Türkmenistan ve Endonezya üzere dünyanın farklı ülkelerinden ülkemizde lisans ve lisansüstü eğitim nazarann öğrencilerimizle bir arada olmuş olduk. İftarlarımızı yaptık bundan daha sonra artık ben kendilerini dinleyeceğim. Türkiye’deki eğitimin yerini soracağım, üretim durumlarını soracağım. Mutlu olup olmadıklarını öğreneceğim ve ardından hem onlar hakkında hem ülkemiz hakkında bir arada sohbet gerçekleştirmiş olacağız” halinde konuştu.

“Ülkemiz, önümüzdeki senelerda milletlerarası öğrencilerin uğrak yeri haline gelecektir”

Sözlerine devam eden Özvar, “Son senelerda Türkiye’deki üniversitelerimiz memleketler arası rekabet gücünü artırmış vaziyetteler. Türkiye’de verilen eğitimin kalitesi dünyanın gelişmiş rastgele bir ülkesinde alabilecekleri düzeydedir evvel bunun altını çizmem lazım. Dünya ölçeğinde lisans seviyesinde kaliteli eğitim vermenin yanı sıra öğrenciler açısından Türkiye’yi cazip kılan ikinci şey ise kalitenin yüksek olmasıyla bir arada eğitim masraflarını memleketler arası öğrenciler açısından gelişmiş ülkelerdeki masraflarla mukayese edildiğinde epey daha düşük seviyede kalmış olmasıdır. Bu iki cazibe, milletlerarası öğrenciler için Türkiye’yi destinasyon merkezi haline getirmektedir. Ülkemiz, önümüzdeki yıllar fazlaca daha fazla sayıda memleketler arası öğrencilerin uğrak yeri haline gelecektir” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.