Yüzde 73 artırım bayram havası estirdi, mehterle kutladılar

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Yüzde 73 artırım bayram havası estirdi, mehterle kutladılar
Düzce Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası içinde toplu mukavele yapılan merasim ile imzalandı. İmza merasimine Düzce Belediye Lideri Faruk Özlü, Hak-İş Genel Lideri Mahmut Arslan ile belediye çalışanları katıldı. En son Temmuz 2022 yılında imzalanan kontrattan daha sonra yüzde 73’lük artırım alan belediye emekçileri merasimin yapıldığı salonda bayram havası estirdi. Belediyeye ilişkin Mehter Grubu ise çaldığı marşlar ile bayram havasına eşlik etti.

Törende konuşan Hizmet-İş Şube Lider Yardımcısı Ali Kemal Esen, her vakit çalışanın yanında olan Lider Faruk Özlü’ye teşekkür ederek “Bu sıkıntı vakit içinderda bile mazeret üretmeksizin bizleri motive eden ‘ilk olarakliğimiz işçi maaşları’ diyen ve bunu her ay yinelayan Belediye Liderimiz Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ederiz” dedi.

“Ülkemizin istikrarı epeyce önemli”

“Türkiye istikrarı için hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor” diyen Hak-İş Genel Lideri Mahmut Arslan konuşmasına şöyleki devam etti: “Biz olsak ta olmasak da belediye liderin baktığı yer fazlaca olumlu. Kendisi birazdan toplu iş kontratı sayılarını açıklayacak. Mukavele ile elde ettiğimiz imkanlarımızı en kısa vakitte uygulanarak ve önümüzdeki senelerda da enflasyonun üzerinde artırımlar ile sizleri keyifli etmeye çalışacağız. Türkiye istikrarı için hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor. Bu ülkenin evlatlarına, potansiyeline, gücüne imkanlarına inanıyorum. Bu olağan üstü periyotlar Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan kuşatılması operasyonların yapılması finans üzerinden Türkiye’nin bir biçimde zora sokulması ve döviz ve faiz üçgeni içerisinde Türkiye’nin istikrarsızlaştırılması projesine karşı hepimizin uyanık olması lazım. Bu ülkeyi seven bu ülkenin birliğini bütünlüğünü savunan hepimiz bu ülkenin istikrarı için daima birlikte üzerimize düşeni yapmamız lazım. Bu anlayış içerisinde bu toplu iş kontratının daha da manalı olduğunu düşünüyorum. İnşallah toplu iş sözleşmemizle birlikte zorluklarımızın asgariye indiği, gereksinimlerimizin bir kısmını hiç şayet olmazsa temin ettiğimiz devri birlikte yaşarız. Gönlümüz istiyor ki sizin bütün taleplerinizin karşılandığı sahiden daha fazla imkanları elde ettiğimiz bir devir olsun. Ben bunun zorluklarını da biliyorum. hayatın zorluklarını da biliyorum siz bu sayıların daha üstünü hak ettiğinizi de biliyorum. Canla başla bu kentte çalışıyorsunuz, hizmet ediyorsunuz.”

“Yüzce 73 artırım vereceğiz”

Düzce Belediye Lideri Dr. Faruk Özlü, yapılan toplu iş mukavelesiyle ortama bir çalışanın alacağı maaşın 12 bin 650 TL olduğunu belirterek “En son toplu iş mukavelesi yapan Bolu’ydu. Bolu’nun üstüne çıktık. Ortalama bir arkadaşımızın alacağı maaş 12 bin 650 lira. Arkadaşlar bu Temmuz’da gelen artırımlardan daha sonra dikkate alırsak yüzde 73 artış demek. Geçen sene Ocak ayına göre bakarsak yüzde 143 artış demek. Komşu vilayetlere bakılırsa en yüksek sayısı biz veriyoruz. Maaşlarınızı vaktinde alacaksınız daima birlikte epeyce çalışacağız, bu kenti Türkiye’nin en güzel, en yaşanabilir, en hoş, en pak, her şeyiyle en eksiksiz kentlerinden birisi yapacağız. Bunda kararlıyız güzel olsun” sözlerinde bulundu.

Konuşmaların akabinde ise toplu iş mukavelesi imzalandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.