Yuva köyünde 50 gün daha sonra bir daha zehirlenme olayı ortaya çıktı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Yuva köyünde 50 gün daha sonra bir daha zehirlenme olayı ortaya çıktı
Bolu merkeze bağlı Yuva köyü Çaydurt mahallesinde Kurban Bayramı’nın son günü itibariyle başlayan zehirlenme hadiselerinde 1 kişi öldü, 141 kişi de hastanelerde tedavi altına alındı. Hastalardan 115’i yapılan tedavilerinin akabinde taburcu edilirken, tedavileri devam edenlerin içinde entübe edilen ve ağır bakımda hayat çabası verenlerden düzgün haber bekleniyor. Köyde bulunan su depolarında yapılan paklık ve klorlama çalışmalarının akabinde vatandaşların konutlarına sular bir daha verilmeye başlamasına karşın suların içme suyu olarak kullanılmaması isteniyor. Vatandaşların içme suları köye şişeler halinde getirilen hazır sulardan karşılanıyor.

50 gün geçmesine karşın zehirlenme devam ediyor

Yuva köyünde birinci zehirlenme olaylarının üzerinden 50 gün geçmesine karşın kanlı ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle hastanelere müracaatlar devam ediyor. Bugüne kadar zehirlenme olaylarının sebebinin belirlenememiş olmasından dolayı dehşet dolu günler yaşayan köylülerin bir kısmı kent merkezine yada başka köylerdeki akrabalarının konutlarına taşınıyorlar.

“Günlük hayatımız kaygı ortasında geçiyor”

Zehirlendikten daha sonra 8 gün hastanede tedavi bakılırsan Çetin Konukçu, “Hastaneye gittiğimde aslına bakarsanız şuurumu kaybetmiştim. Tam büyük abdesttim kan. Acayip biçimde mide ağrısı, güya bıçak sokuyorlarmış üzere. O denli bir hastalık yaşadım. 8 gün yattım. 8 gün gece gündüz daima ağrıyla geçti. ömrümde fazlaca şey değişti. Geçmişi unutkanlık başladı, şekerim çıktı. Terlemem başladı. Otururken su üzere terliyorum. Daha evvel bu rahatsızlıklar mutlaka yoktu. Ben incelenmesini, bunun açıklanmasını istiyorum. Tedirginliğimiz hala devam ediyor. Ben bunu bir şeye bağlayamıyorum. Olay muhakkak ancak açıklama yok. Günlük hayatımız endişe ortasında geçiyor. Yarın ne olacağımız belirli değil. öncedensi gün bir daha bir arkadaşımızı hastaneye kaldırmışlar. Tıpkı kanlı ishal.” dedi.

“Hala niye korunacağımızı bilmiyoruz”

2 torunundan birisi ağır bakımda tedavi nazarann Sabahattin Çalışkan, “Benim iki tane torunum zehirlendi. Bir tanesi İzmit’te 14 gün yattı. Tedavisi bitti. Onun devam ederken öbür torunum rahatsızlandı. O da ivedilikle Bursa’ya götürdük. Artık Bursa’da 14 gün entube edildi. Uyutuldu, o denli tedavi yapıldı. Hala da ağır bakımdan çıkamadı. Yürüyemiyor, konuşamıyor. Bedelleri tutmuyor. Beyinde hasar oluştu zannedersek. Raporlardan muhakkak olacak. Daha o mikrobu silemedi. Biz, bunun niye olduğuna dair resmi bir açıklama nazaranmedik. Zira bizim tatmin olmamız için resmi bir açıklama bekliyoruz. Hala niye korunacağımızı, nasıl davranacağımızı, çocukları, kendimizi, etrafımızı nasıl koruyacağımızı bilmiyoruz. Bildiğim kadarıyla dün 2-3 tane hadise olmuş ancak onlardan tam olarak bilgim yok. Nereden oldu, niye oldu bilemiyorum” diye konuştu.

100.000TL Sanal Para ile Borsayı Deneyin, Risk Almadan Deneme Hesabı ile Borsa Süreçlerini Keşfedin!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.