‘Zorla bağış alınmasıyla ilgili 234 ihbar alındı 3 bireye ceza kesildi’

dunyadan

Global Mod
Global Mod
‘Zorla bağış alınmasıyla ilgili 234 ihbar alındı 3 bireye ceza kesildi’
TRT Haber’in özel röportaj konuğu olan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim öğretim yılına ait değerlendirmelerde bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, açıklamalarının satır başları şöyleki;

Bu devir 2022-2023 eğtim öğretim yılı hazırlıklarına epey erken başladık. 17 Haziran’da 2021-2022 eğitim yılı kapatıldıktan daha sonra tüm okul yöneticilerimiz ile bir ortaya geldik ve birinci startı verdik. Okullarımızın muhtaçlığının karşılanması noktasında, bütçelerin aktarılması noktasında, okulların eğitim öğretime hazırlanması noktasında epey değerli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu devir birinci kere 20 yıldan bu yana biliyorsunuz eğitimde fırsat eşitliği bağlamında dağıtılan okul ders kitaplarına ek olarak yardımcı kaynaklar tüm sıralara yerleştirildi. Yaklaşık 136 milyon 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin bir devir boyunca muhtaçlık duyabilecekleri tüm yardımcı kaynaklar okullara gönderildi.

Başka taraftan birinci kere Ulusal Eğitim Bakanlığı orta öğretim kurumlarına bütçe gönderiyordu ama temel eğitim, anaokulu, ilkokul ve orta okullara bütçe göndermiyordu. Birinci sefer paklık, kırtasiye, küçük tamirat ve eğitim ortamlarının zenginleştirilmesi bağlamında tüm okullarımıza bütçe gönderildi. Aslında bu sessiz bir ihtilaldir. 3,1 milyar bütçe tüm okullarımıza gönderildi. Buradaki emelimiz şuydu; Okullarımızın okul iklimini güçlendirmek ve asıl değerlisi okullarımız okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizin velilerle bir maddi ilgi yerini ortadan kaldırmak. Biliyorsunuz senelerdan bu yana kayıt paraları, spekülasyonlar epeyce istisna durumlar bulunmasına karşın güya eğitim sisteminin yaygın bir sorunuymuş üzere, güya Ulusal Eğitim Bakanlığı okulların muhtaçlığını karşılayamıyormuş üzere bir algı vardı. Biz bu algıyı bu devir yıktık. Tıpkı velilerin üzerinde büyük bir yük olan yardımcı kaynaklar ile ilgili sorunu çözdüğümüz üzere artık hiçbir okulda yardımcı kaynakla ilgili bir okul yöneticisinin, öğretmenin piyasadaki rastgele bir kaynağı refere etmesi mümkün değil. Zira tüm gereksinimleri biz karşılayabiliyoruz.

Birebir şeyi okulların muhtaçlıkları bağlamında da giderdik. En değerli hazırlık kısmımız buydu. Süreç içerisinde birtakım okullarla ilgili basına yansımalar oldu. Yaklaşık 234 tane ihbar aldık. Bu ihbarlar bağlamında da gerekli süreçleri yaptık. 3 okul yöneticimize ceza verdik ve bizim gözlemlediğimiz geçen yıllare göre hayli daha az sayıda basında bağış ile ilgili haberler oldu. Yani bu yavaş yavaş tedrici bir biçimde inşallah eğitim sistemi gündemimizden ortadan kalkacak. Zira siz okulların gereksinimini karşıladığınız vakit ve bunu hem okul yöneticilerine hem öğretmenlere birebir vakitte velilere gösterdiğiniz vakit hakikaten bu biçimde bir münasebetin yeri ortadan kalkmış olacak. Okul aile birlikleri daha rahat edecektir. Zira bağış almak zorunda kalmayacaklar. Ama kayıt yapma ilgisi bağlamında bağış, ancak veli isterse okul aile birliğine, okuldaki eğitim ikliminin daha güçlenmesi için yardımda, bağışta bulunabilir. Ancak katiyen kayıt yaptırmayla bağış içindeki alakayı bu periyot kopartmış olduk. En değerli hazırlığımız o oldu.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.