‘7 ayda 7 milyon 570 bin kişi halk eğitimi merkezlerinden yararlandı’

dunyadan

Global Mod
Global Mod
‘7 ayda 7 milyon 570 bin kişi halk eğitimi merkezlerinden yararlandı’
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), hayat uzunluğu öğrenme kapsamında 81 vilayette faaliyet gösteren 998 halk eğitimi merkezinden (HEM) 2022’nin 7 ayında 7 milyon 570 bin kişi yararlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya bakılırsa, MEB’e bağlı 998 HEM, her ay 1 milyon vatandaşa kurs imkanı sunuyor. Vatandaşlar 81 vilayette 73 alandaki 3 bin 811 farklı kursa katılabiliyor.

73 alanda 2 bin 748’i mesleksel ve teknik, 1063’ü genel olarak biroldukça alanda kurs imkanı bulunan HEM’lerde, en çok tercih edilen meslek kursları içinde “bilgisayar işletmenliği, mesken dokumacılık eserleri hazırlama, arıcılık, klâsik el nakışları, elde Türk işlemeleri, bayan giysileri dikimi, dekoratif ahşap süsleme ve dekoratif konut aksesuarları hazırlama” yer alıyor.

2022’nin 7 ayında 7 milyon 570 bin vatandaşın yararlandığı HEM’ler tarafınca düzenlenen kurslara ilişkin alınan tüm sertifikalara e-Devlet kapısı üzerinden erişilebiliyor. Sertifika almaya yeni hak kazanan yahut eski sertifikalarını tekrar almak isteyenler, HEM’lere gitmeden çarçabuk e-Devlet kapısı üzerinden barkotlu sertifikalarını alabiliyor.

– “Vatandaşlarımızın istediği kursu ayaklarına götürmek birinci önceliğimiz”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bahse ait yaptığı açıklamada, yalnızca eğitim çağı nüfusuna eğitim hizmeti sunmadıklarına işaret ederek “hem de Türkiye’nin dört bir noktasına dağılmış 998 halk eğitimi merkeziyle de yetişkin olan vatandaşlarımızın istediği kursları, istedikleri noktada ayaklarına gdolayıp bu hizmetten yaralanmasını birinci öncelik olarak alıyoruz. Yılın sonuna kadar 12 milyon vatandaşımızın bu kurslardan yaralanmasını sağlayacağız.” sözünü kullandı.

Kadınların bu kurslara isteklerinin değerine dikkati çeken Özer şunları kaydetti:

“Şu ana kadar kursiyerlerimizin yaklaşık yüzde 70’inin bayanlardan oluştuğunu görüyoruz. Onun için bayanlarımızın hem hayatta ayakları üzerinde daha kuvvetli durabilmeleriyle ilgili tıpkı vakitte istihdama iştirakleriyle ilgili gereksinim duydukları her türlü kursu, halk eğitimi merkezleri üzerinden bayanlarımızın hizmetine sunacağız. İnşallah, yıl sonuna kadar da bu süreçte 998 halk eğitimi merkezimizle tüm vatandaşlarımıza bir biçimde erişmenin memnunluğunu taşımış olacağız.”

100.000TL Sanal Para ile Borsayı Deneyin, Risk Almadan Deneme Hesabı ile Borsa Süreçlerini Keşfedin!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.