71 yaşındaki baba, oğluyla birebir üniversitede birebir kısmı kazandı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
71 yaşındaki baba, oğluyla birebir üniversitede birebir kısmı kazandı
Aynı üniversitede eğitim bakılırsacek olan babayla oğlu İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Kısmı’nda birlikte okumanın heyecanı içerisinde olduklarını bildirdiler. Uzun yıllardır gazetecilikle ilgilenen, araştırmacı müellif olarak bilinen ve Bayburt tarihi üzerine araştırmaları ile tanınan 71 yaşındaki Veysel Masraf, 4 çocuğunun en küçüğü olan Mürsel Yusuf Sarfiyat ile bir arada hayalini kurduğu Tarih Kısmı’nda 4 yıl boyunca tıpkı sıraları paylaşacak.
Babasıyla birlikte okuyacaklarını öğrendiği anlarda memnunluktan havalara uçtuğunu söyleyen 22 yaşındaki Mürsel Yusuf Masraf, derslerin başlamasını heyecanla beklediğini kaydetti.

Baba okula gündüz, oğlu gece gidecek
Tıpkı üniversiteyi, tıpkı fakülteyi hatta tıpkı kısmı oğluyla kazandığını söyleyen Veysel Masraf, kendisinin gündüz programına, oğlunun da gece (ikinci öğretim) programına yerleştiğini belirtti. Ortalarındaki tek farkın kendisinin gündüz, oğlunun gece okula gitmesi olduğunu tabir eden Veysel Sarfiyat, “Bu yıl Allah nasip etti, Tarih Kısmı’nı oğlumla birlikte kazandık. O ikinci öğretimi yani akşam programını kazandı, ben gündüz tahsilini kazandım” dedi.

“İnsan için en değerli şey okumak”
Okumayı sevdiğini ve ömrü boyunca sayısızca kitap okuduğunu vurgulayan Veysel Sarfiyat, “Okumak fazlaca hoş bir şey. Müslüman olarak da inandığımız bir şey var ki o da şu, Allah ayetleri birinci vakit içinderda indirdiğinde ‘İkra’ diye buyurmuştur, oku demiştir. Bizler de oku buyruğuyla şereflendirilmiş dinin mensuplarıyız. Okumanın pahasını buradan anlamak fazlaca sıkıntı değil, buradan okumanın pahasını açıkça bakılırsabiliyoruz. şahsi olarak okumayı seven birisiyim, binlerce kitap okudum şu ana kadar. Bayburt’ta zannediyorum ki benden çok kitap okuyan yoktur, rakip tanımıyorum” biçiminde konuştu.

6 tercih ortasından birinci tercihi olan Tarih Kısmı’na yerleşti
Üniversite tercihi yaptığı devirde bilhassa Tarih ve Edebiyat kısımlarını istediğini vurgulayan Veysel Sarfiyat, birinci tercihinin gelmesinden dolayı memnunluk duyduğunu lisana getirerek, “Bu yıl da Allah nasip etti, imtihana girdim 6 kısım tercih ettim. Bilhassa yüklü olarak tarih ve edebiyat üzerine sıralamada yer verdim, daha sonrasında 1’nci tercihim olan Tarih Kısmı’nı kazandım, nasibimizde o varmış” diye konuştu.

“Oğlumla birbirimizden yararlanarak okulu bitireceğiz”
Okul hayatları boyunca baba oğul birbirlerine faydalı olacaklarını kaydeden Veysel Sarfiyat, “Ben o denli zannediyorum ki bir arada birbirimizden yararlanacağız. Benim ondan yararlanacağım hususlar var zira daha delikanlı yaşta. Onun benden yararlanacağı alanlar var bilhassa dokümanlar manasında. Âlâ olur diye düşünüyorum, birlikte güzelce okulumuzu okuyup, 4 yılı en verimli biçimde tamamlayacağız” sözlerini kullandı.

“Babamla tıpkı sıraları paylaşacağım için hem memnun, hem gururlu, birebir vakitte şanslıyım”
Birebir sıraları babasıyla bir arada paylaşmanın gururu ve memnunluğu içerisinde olduğunu vurgulayan Mürsel Yusuf Masraf, “Babamın da az evvel dediği üzere, birlikte üniversiteyi kazandık. İkimizde birinci tercihimizde Tarih Kısmı’nı yazdık. Ben ikinci öğretimi seçtim, babam birinci öğretimi yazdı. Memnunum, daha fazlaca gururluyum. Zira babamla birlikte tıpkı üniversiteyi evvela tıpkı sınıfı paylaşıyoruz. Sabahçı ve akşamcı olduğumuz için tahminen bir arada olamayacağız fakat ortak derslerde ya da diğer biçimde kesinlikle bir ortaya geleceğiz. Benim burada talihim ne oldu derseniz şayet babam tarihçi, tarih konusunda yardımı verecek kişi kendisi. O mevzuda da hakikaten kendimi şanslı buluyorum” kelamlarını kullandı.

100.000TL Sanal Para ile Borsayı Deneyin, Risk Almadan Deneme Hesabı ile Borsa Süreçlerini Keşfedin!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.