Adana’da FETÖ davasında yargılanan 14 sanıktan 7’sine mahpus cezası

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Adana’da FETÖ davasında yargılanan 14 sanıktan 7’sine mahpus cezası
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya kimi tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Temel hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıkların örgüt elebaşının talimatı daha sonrası Bank Asya hesaplarında sıra dışı artış yaşandığını, örgütsel sohbet toplantılarına katıldıklarını ve FETÖ iltisakları nedeni öne sürülerek KHK ile kapatılan dernekte üyelik kayıtlarının bulunduğunu belirterek, “silahlı terör örgütüne üye olma” cürmünden cezalandırılmaları istikametinde görüş bildirdi.

Savunması alınan sanık Y.S. suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “FETÖ üyesi değilim. Örgütsel bir pozisyonum yoktur. ByLock kullanmadım. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum.” tabirini kullandı.

Öteki sanıklar da FETÖ üyesi olmadıklarını savunarak beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti “silahlı terör örgütüne üye olma” cürmünden sanıklar F.U. ve S.Y’yi 7 yıl 15’er ay, F.B’yi 6 yıl 3 ay, N.B, E.A, H.S. ve N.U’yu “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” cürmünden 1 yıl 13’er ay mahpus cezasına çarptırarak mevcut hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme öteki 7 sanığın ise “delil yetersizliği” nedeni öne sürülerek beraatine hükmetti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.