Aracına sigorta yaptırdığını düşündü, 10 ay sigortasız gezdi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Aracına sigorta yaptırdığını düşündü, 10 ay sigortasız gezdi
“Firmanın hesaplarının ele geçirildiğini söylemiş olduler”

İnternet üzerinden bir sigorta acentesinden aracına sigorta yaptırdığını söyleyen Murat Kavak, “Beni aradılar. Evvel inanmadım, ‘Milyonlarca dolandırıcılık sistemi var, beni dolandırmayacağınızı nereden bileyim?’ dedim. E-Devlet’ten sigortanın yapıldığını denetim edebileceğimi söylemiş olduler. çabucak sonrasında sigortamı yaptılar. E-Devlet’ten denetim ettiğimde de, bana gönderdikleri poliçede de 365 günlük sigortamın yapıldığını gördüm. Ben de buna güvenerek bir şahıs üzerinden paralarını gönderdim. 1 yıl dolduktan daha sonra zarurî trafik sigortamı yenilemek için acenteye gittiğimde acentede bana 10 aydır sigortamın olmadığı söylendi. Ben de öteki bir acenteye gittim teyit edebilmek için. O acentede de bana birebir ihtar geldi. çabucak sonrasındasında bu biçimde bir durum mümkün mü diye sordum acenteme. ‘Sizin firmanız ödemeniz olmadığı için iptal etmiş’ dedi. Benim dekontum duruyor, hesap hareketlerim duruyor. Firma üzerinden şikayetçi olacağımı bildirdim. Firmanın genel merkezini aradım, fazlaca ilgisizlerdi. daha sonra ben acenteyi aradım, onlar da bana genel merkezdeki firmanın hesaplarının ele geçirildiğini söylemiş oldu. Onların bir açığının olduğunu söylemiş olduler, bu açığı kullanarak tüm acentelerde dolandırıcılık yapıldığını söylenildi. Ben de bunun üzerine isimli süreci başlatacağımı belirttim. ‘İstediğinizi yapabilirsiniz’ dediler. CİMER üzerinden şikayetçi oldum. Karakola da gittim. İsimli süreçler başlayacak” dedi.

“10 ay boyunca farkında olmadan sigortasız gezmişim”

Maddiyatı düşünmediğini, yalnızca bu durumun oburunun da başına gelmesini istemediğini kaydeden Kavak, “Benim burada maddi olarak fazla bir ziyanım yok. Ben bir şoför olarak misyonumu yapmama karşın polis çevirmesinde aracım çekilebilirdi. Ölümlü bir kazaya karışabilirdim. Milyon liralar ödeyebilirdim. Ya da lüks bir araca çarpabilirdim. Binlerce lira ödeyebilirdim. Bu da insanları mağdur ediyor. Benden daha sonra diğeri mağdur olmasın. Benim sıkıntım bu. Şikayetçi olacağım, elimden geleni yapacağım. Hatalılar cezasını alırsa sevinirim. Benim sigortamı 2 ay yapmışlar. 10 ay boyunca farkında olmadan sigortasız gezmişim. O denli bir açık var ki 1 yıl daha sonra farkına vardığınızda giden gidiyor. Sigorta şirketini de Tüketici Hakları Mahkemesi’ne şikayet edeceğim. Şirket benim sigortamı yapmış, ondan sonrasındasında iptal edilmesine karşın ne bana bilgi verildi, ne E-Devletten iptal edildi. Kuralına uyan vatandaşların bu türlü cezalandırılması mı lazım?” diye konuştu.

“İnsan dolandırıldığında bir tuhaf oluyor”

Sigorta şirketlerinin müşterisinin yanında olması gerektiğini vurgulayan Kavak, “Ben tekrar ne olursa olsun o firmayı kullanmam. Ne bir otomobil satışı olmuş, ne bir müracaatta bulunmuşum. Benim otomobil ayrıntılarım, ismim, soy ismim, kimlik numaram muhakkak. Hiç değilse beni arayıp sigortamın iptal edildiğini söyleselerdi, ben bir daha sarfiyat sigortamı yaptırırdım. Bunun takibi sağlanmalı. Birinci öğrendiğimde epeyce şaşırdım. Hiç bu biçimde bir şey beklemiyordum, şok oldum. Birkaç acenteye daha sorma gereği duydum. Dolandırıldığımı bu biçimde hissettim. İnsan dolandırıldığında bir tuhaf oluyor. İnsanlara tavsiyem; internet üzerinden sigorta yaptıracakları vakit 3-4 defa düşünsünler. Mümkünse tanıdıkları acenteler üzerinden sigorta yaptırırlarsa daha güzel olacağını düşünüyorum” formunda konuştu.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.