Bakan Özer’in ‘Türkiye’de Eğitimin Evrenselleşmesi ve Yeni Yönelimler’ kitabı yayımlandı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bakan Özer’in ‘Türkiye’de Eğitimin Evrenselleşmesi ve Yeni Yönelimler’ kitabı yayımlandı
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kaleme aldığı kitap ile ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Kitapta yer alan ulusal ve memleketler arası bilgilerin, Türk eğitim sisteminin son 20 yılda kıymetli ölçüde geliştiğini gösterdiği aktarılan açıklamada, bu bağlamda Türkiye’nin 2000’li senelerdan itibaren eğitime erişimi ve fırsat eşitliğini artırmak için değerli bir dönüşüm yaşadığı kaydedildi.

Açıklamada, kitaba ait şunlar kaydedildi:

“Kitapta bilhassa eğitimin yaygınlaştırılmasının, değerli güzelleştirme uğraşlarının bir kararı olarak en hayli dezavantajlı kümelere yarar sağladığı aktarılırken, eğitim sisteminde kapsayıcılığın artırılmasına yönelik adımlar atıldığı, üniversiteye girişte katsayı uygulaması ile başörtüsü yasağının kaldırıldığı ve seçmeli derslerin değerli ölçüde çeşitlendirildiği vurgulanıyor. ötürüsıyla bu periyodun, eğitimin demokratikleşmesi ve evrenselleşmesi için kritik bir basamak olduğu tabir ediliyor. bu biçimdece bu kitap, eğitim sisteminde son 20 yılda meydana gelen gelişmeleri değerlendirmeyi, bu gelişmelerin sonuçlarını ulusal ve milletlerarası bilgilere dayanarak objektif olarak değerlendirmeyi amaçlıyor. Kitap bu tarafıyla, okullar içindeki muvaffakiyet farklarını azaltacak ve bu biçimdece Türkiye’nin eğitiminde fırsat eşitliğini artıracak yeni eğitim siyasetlerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak.”

– “Başucu kaynağı oluşturulması amaçlanıyor”

Açıklamada, kitapta son 20 yılda Türkiye’de gerçekleştirilen dönüşümün geniş bir bakış açısı ile ulusal ve memleketler arası bilgilerle değerlendirildiği, bunun yanında eğitimde yeni yönelimler ve bu yönelimlerin çıktılarının ayrıntılı biçimde incelendiği aktarılarak, “Bu doğrultuda milletlerarası görünürlüğü olan kâfi kaynak bulunmazken, bu kitabın geniş bir bakış açısıyla ele alınarak bir başucu kaynağı oluşturulması amaçlanıyor. Ayrıyeten kitapta 2022 yılına dair birfazlaca yeni istatistik bulunuyor.” ayrıntıları paylaşıldı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.