Bakan Soylu’dan, İmamoğlu’nun yargılandığı dava hakkında görüntülü açıklama

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bakan Soylu’dan, İmamoğlu’nun yargılandığı dava hakkında görüntülü açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaretten dolayı yargılandığı davaya ait Twitter hesabından görüntülü açıklamada bulundu Soylu, açıklamasında “İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri 4 Kasım 2019 tarihinde ’31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır’ formunda bir söz kullanıyor. Kendisine YSK üyelerine hakaretten dava açılmıştır. Az epeyce siyaset haberleri izlemiş herkes bilir ki ülkemizdeki seçim süreci yargıçlardan oluşan Yüksek Seçim Heyeti tarafınca yürütülür. Seçimlerle ilgili he türlü sonucu onlar verir. Seçimin iptaline de bir daha Yüksek Seçim Heyeti karar verdiği için sarf edilen bu kelamın muhatabı da onlardı. Ve doğal olarak sorun yargıya taşındı. sonucu şüphesiz ki bağımsız mahkemelerimiz verecektir. Şunun bilinmesini isterim ki Süleyman Soylu olarak bu davanın hiç bir yerinde davalı davacı, müdahil, müşteki yahut öteki sıfatta bulunuyor değilim. Bana açılmış bir dava değil. Benim açtığım bir dava da değil” formunda konuştu.

Açıklamasında, İmamoğlu’nun bir kamu nazaranvlisine daha öncesinden hakarette bulunduğunu hatırlatan Soylu, “Bu davanın yargılanması sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri dava konusu sözüyle şahsımı yani İçişleri Bakanı’nı kastettiğini söylemiş. Ben de bu tabirinden dolayı ayrıyeten bir şikayette bulundum. Bu şikayet YSK ile olan davadan başka olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda devam ediyor. Bu kelamların konuşulduğu vakit 4 Kasım 2019’dur. İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri YSK üyelerine yaptığı hakaretin cezasından kurtulmak için hukuku kandırarak bu kelamı bana dediğini söz ediyor. halbuki bu kelamın söylendiği tarih 4 Kasım 2019. Benim bu ifadeyi kullandığım tarihten tam 2.5 yıl daha sonra yani 30 ay daha sonra. Hakkımda şikayette bulunuyor. Bir de kendisine YSK üyelerine hakaretten dolayı açılan dava tarihinden 1 yıl daha sonra. Bunu ismi hukuk cambazlığıdır. olağan olarak biz kendimize ilişkin şikayetimizi devam ettireceğiz. Lakin bu şahsın birinci sefer yaptığı bir iş değildir. Daha evvel bu ülkenim bir kamu gorevlisine ağza alınmayacak bir cümle kurmuş. daha sonra da bunu ‘sıradanlik dedim’ diye tevil etme yoluna gitmiştir. İstanbul’da ilçe ve büyükşehir belediye başkanlığı yapan birisinin seçimi iptal ytesirinin kimde olduğunu bilmemesi kelam konusu değildir. Kamuoyunu da yargıyı da olağan olarak kandıramazsınız. YSK ile olan problemini halledemeyeceğini anlayınca ve buradan bir ceza alma ihtimalini görür görmez mevzuyu İçişleri Bakanı’na bağlamaya çalışmak, mahkeme salonunun önüne kalabalıklar çağırıp yargıyı baskı altında tutmaya çalışmak, devam eden bir davayla ilgili duruşmadan tam bir gün evvel İstanbul’u ve mahkemenin etrafını isimlerimin yazdığı ve palavra yanlış pek epeyce cümlenin içerisinde bulunduğu afiş ve bilbordlarla donatmak, mağduriyet peşinde koşmak, siyaset değil olsa olsa büyükelçi masalarında üretilmiş bir batı kurnazlığıdır” dedi.

Bakan Soylu’nun, “Tam bir haftadır, tüm fonladıkları medya sabahtan akşama kadar bu işe tahsis edilmiştir. Ayrıyeten Türk Silahlı Kuvvetlerine ‘kimyasal silah’ iftirası atanlar, polise ve jandarmaya ‘uyuşturucu’ tezi atanlar, kendi devletine, kendi kurumlarına göstermediği nezaketi ve saygıyı elin oğluna elin kapısında göstermektedirler. Her şey milletimizin gözü önünde cereyan ediyor. Ulusal iradeyi, siyaseti, yargıyı, sivil toplum alanını baskılamaya çalışan bu tehdit lisanını reddediyoruz. olağan olarak ki sonucu bağımsız mahkemeler verecektir” tabirlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.