Bakan yardımcısı kurucusu olduğu okuldaki misyonundan istifa etmedi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bakan yardımcısı kurucusu olduğu okuldaki misyonundan istifa etmedi
Eski Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakan olarak nazaranve başladığında kurucusu olduğu Özel Maya Koleji idaresi başta olmak üzere tüm paylarını dönem etmişti.

Ancak, 26 Temmuz 2022 tarihinde Ulusal Eğitim Bakan yardımcılığına atanan Osman Sezgin’in Kalem Vakfı okullarındaki nazaranvi devam etmektedir.

Bakan Yardımcısı Osman Sezginin meb.gov.tr adresinde yayınlanan özgeçmişinde “2000 yılında Kalem Vakfı Okullarını kurmuştur ve burada özgün eğitim programları geliştirerek eğitim danışmanlığı vazifesini yürütmektedir. Kalem Akademi ve Kalem Öğretmen Yetiştirme Enstitüsü Başkanlığı, Kalem Vakfı Yayınları ve TR Dizin üzere ulusal ve itibarlı memleketler arası dizinler tarafınca taranan Kalem Milletlerarası Eğitim ve İnsan Bilimleri Mecmuası kurucu yayın direktörlüğünü yapmaktadır.1995 yılından bu yana Türk Gençlik Vakfı başkanlığı ve 2000 yılında kurduğu Kalem Vakfı başkanlığı vazifelerine devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.” sözleri yer almaktadır.

Kalem Vakfının kurduğu Kalem Vakfı Okulların web sitesi olan https://www.kalemvakfi.org.tr/hakkimizda/okul-yonetimi adresinde Bakan Yardımcısı Osman Sezgin kurucu ve danışman olarak gösterilmektedir.

Bir kamu çalışanının, özel şirketlere iştiraki kanunen mümkün olmakla birlikte, etik olarak bu bakılırsavleri yürütmesi uygun değildir. Bakan Sezgin’in etik olarak bu okuldaki misyonu bırakması gerekmektedir. Bakan yardımcılarında olduğu üzere, Devlet memurlarının da, 657 sayılı Kanunun 28. unsuruna bakılırsa şirketlere ortak olması mümkün olmakla birlikte, ortak olduğu şirketin bakılırsav alanıyla ilgili olmaması gerekmektedir. Yani Tarım Bakanlığında tohumculuk dairesindeki bir mühendisin bir tohum şirketine, bir vergi müfettişinin mali işlerle ilgili bir danışmanlık şirketine, bir öğretmenin dershane, öğretmen sitesi yahut kitap çıkaran bir şirkete ortak olmaması gerekmektedir.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.