Bayan çoraplarını sanata dönüştürüyorlar

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bayan çoraplarını sanata dönüştürüyorlar
Nilüfer Belediyesi Daima Mesleksel Eğitim Merkezi’nin (NİLSEM) ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği çeşitli kurslarda bayanlar boş vakitlerini değerlendirirken, bazıları de ekonomilerine katkı sağlıyor. NİLSEM’in Yüzüncüyıl merkezindeki açılan ‘Kadın çorapları çiçeklere dönüşüyor’ kursuna katılan kursiyerler atık çoraplardan süs çiçekleri üretiyor. Farklı renkte atık çorapları kıymetlendiren bayanlar, hayatın geriliminde de bir nebze kurtulduklarının altını çiziyor.

“Arkadaşlarımız, konutta kullanılmayan çocuklarının atık çoraplarını kullanıyorlar” diyen Süle, “Kursumuz eylül ayında başlıyor. Modül kaç saat ise dersimiz o kadar devam ediyor. Bu kursumuz 120 saat ve yaklaşık 3 ay sürecek. Katılmak isteyenler NİLSEM ve Halk Eğitim Merkezi’ne kayıt yaptırabilirler. Talep ettikleri branşlarda kurslarımız açılıyor” diye konuştu.

2021-2022 devrinde mesken mefruşatı, giysi, deri çanta imali, el nakışı, el örgü wayu çanta, takı imali, çini boyama, dekoratif dokuma, geri dönüşüm çanta, iğne oyası, hasır sepet örücülüğü, dekoratif el sanatları, amigurimi oyuncak üretimi, kırkyama, koza çiçek, rölyef, keçe aksesuar imali, dekoratif konut aksesuarları, dekoratif ahşap süsleme, gümüş kazaziye, filografi, şiş örücülüğü kursları düzenlendi.

Eylül ayında müracaatları olacak NİLSEM el sanatları kurslarına katılmak isteyenler, fiyatsız müracaat yapabiliyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.