Bir asrı deviren asker arkadaşları, 70 yıl daha sonra hasret giderdi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bir asrı deviren asker arkadaşları, 70 yıl daha sonra hasret giderdi
Kimliklerinde 1929 yazan lakin 1920 doğumlu olan 3 asker arkadaşı, Hürriyet ve İhsaniye mahalleleri muhtarlarının öncülüğünde yaklaşık 70 yıl daha sonra bir daha bir ortaya geldi.

Hasret gideren ve anılarını tazeleyen asker arkadaşları, “Ölmedilk evvel görüştük ya bu bize kâfi.” diyerek his dolu anlar yaşadı.

Buluşmaya öncülük eden İhsaniye Mahallesi Muhtarı Oğuz Özden, Hakkı Adic amca ile kahvehanede otururken asırlık çınarları bir ortaya getirmeyi istediklerini belirterek, “Hürriyet Mahallesi muhtarını aradık ve üçünü buluşturduk.” dedi.

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Cumhur Özkan da 100 yıllık ömür süren asker arkadaşlarını buluşturmanın hayli hoş bir his olduğunu lisana getirdi.

Asker arkadaşlarından Cevat Manav, 1950’de İzmit’in Kandıra ilçesinde askere alındıklarını, 10 ay daha sonra da Ankara’ya gönderildiklerini anlattı.

beraber 1952 yılında teskere aldıklarını aktaran Manav, “Köylerimiz başkaydı, görüşemedik. Birbirimizi hayli severdik, telefonla görüşürdük ortada sırada. Buluşmaktan epey memnun olduk.” dedi.

Hakkı Adic ise “Her gün asker arkadaşlarımı sayıyordum. ‘Acaba sağ mı, öldüler mi?’ diye merak ediyordum. Hepsi öldü, iki kişi kalmıştı. görür görmez hayli memnun oldum.” tabirini kullandı.

Buluşmaktan duyduğu memnunluğu lisana getiren Mevlüt Elkoca da “Arkadaşlarımız birer birer öldü. Terhis olan gitti, tekrar görüşemedik. Çok özlemişim onları. Birinci başta hatırlayamadım, daha sonradan tanıdım.” diye konuştu.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.