Bu okulda öğrenciler sanal kozmosta eğitim görüyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Bu okulda öğrenciler sanal kozmosta eğitim görüyor
Okul müdürü Recai Gülez, sanal gerçeklik teknolojisinin iş sıhhati ve güvenliğinin yanı sıra tüm derslerde kullanmak için alt yapı çalışmaları oluşturduklarını söylemiş oldu.

“Teknolojiye ayak uydurmak zorundayız”

Okul Müdürü, Recai Gülez, süratle gelişen teknolojinin epey süratli ilerlediğini belirterek, “Teknoloji süratli ilerledikçe mesleksel eğitimi güç günler bekliyor. Niçin güç günler bekliyor? Teknolojiye ayak uydurmak zorundayız ve bu değişimi anında yakalamak zorundayız. Bu içerisinde bulunduğumuz laboratuvarda 2021 yılına başlayıp 2022 yılının ocak ayında biten bir proje çerçevesinde kurmuş olduğumuz sanal gerçeklik laboratuvarı. Başlangıçta biz burayı iş güvenliği eğitimlerinin verilebileceği ortam olarak hayal edip o biçimde yola çıktık. Fakat Metaverse teknolojisindeki gelişme bu teknolojilerin bütün derslerde kullanabileceğini gösterdi. Artık bu hususta bir çalışma yapıyoruz. Bu laboratuvarı okulumuzda uygulanan bütün derslerde kullanmak için bir altyapı oluşturuyoruz. Bununla ilgili öğretmen eğitimleri, öğrenci eğitimleri, yazılım gereksinimleriyle ilgili çalışmalarımız var. Bunu da bir daha hem bakanlık kaynağımızla birebir vakitte dış projelerle sağlıyoruz” formunda konuştu.

“Gerçekten iş yerinde üzere bir his veriyor”

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Kısmı 11. Sınıf öğrencisi Çınar Arda Özlü, simülasyonda gerçeklik hissi yaşadıklarını söz edip, “Gerçek hayattan koptuğumuz için güya nitekim iş yerindeymişiz üzere bir his veriyor. Risklerin en aza indirilmesi için orada eğitim görüyoruz. Sanal ortamda gerçek hayatta yaptığımız işleri yaptığımız için daha az riskli ve inançlı olarak çalışıyoruz. Olağanda bir sigortayı nasıl tamir ediyorsak bu simülasyonda da birebir biçimde tamir ettiğimiz için çalışmaya başladığımız vakit risklerin en aza iniyor” dedi.

“Öğrenciler yöneldikleri kısımda rahatlıkla iş bulabilir”

Endistirüel Otomosyon Teknolojileri alan öğretmeni Semih Atik, sanal gerçekliğin haricinde otomasyon sistemleri alanında eğitim alan öğrencilerin rahatlıkla iş bulabileceklerini belirterek, “Burada evvela otomasyon sistemlerinin bütün kademelerini gösteriyoruz. Her sınıf düzeyinde PLC programlama, endüstriyel robot programlama, elektropnömatik sistemler, otomatik üretim diyebileceğimiz CNC makinelerin kodlanması ve kullanılması üzerine özetlemek gerekirse bir üretim tesisinde olması gereken her türlü eğitim burada veriliyor. Öğrenci kısım içerisinde aldığı rastgele birine yönelerek o alanda epey rahat iş bulabilir. Bir alanda uzmanlaşmış olur” sözlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.