Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak istiyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak istiyor
Dağa kaçırılan çocukları için HDP vilayet binası önünde oturma hareketi yapan Diyarbakır anneleri, evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019’da başlatmış olduğu oturma hareketi,1105’inci gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren annelerden Fatma Bingöl, çocuğuna kavuşana kadar oturma hareketini sürdürmekte kararlı olduğunu belirtti.

Bingöl, şunları söylemiş oldu:

“Oğlum yaşıyor mu, hayatıyor mu bilmiyorum. Evlatları kandırıp dağa götürdüler. Evladım daha 14 yaşındaydı. Oğlum ekmek için ağlıyordu. Dağa gidecek iradesi yoktu. 9 yıldır oğlumdan hiç haber alamıyorum. Oğlumu istiyorum, oğlum için buradayım.”

Bingöl, evladına güvenlik güçlerine teslim olması davetinde bulundu.

Siirt’ten 16 yaşında dağa kaçırılan oğlu Yusuf için gelerek aksiyon yapan baba Nurettin Ödümlü de tek isteklerinin evlatlarına kavuşmak olduğunu tabir etti.

Ödümlü, “HDP vilayet binasının önünden kalkmayacağız. Çocuklarımızı istiyoruz. Oğlum artık konutuna dön.” dedi.

– Diyarbakır annelerine dayanak ziyaretleri sürüyor

GAP çeşidi kapsamında Bursa’dan Diyarbakır’a gelen ortalarında turizm firması yetkililerinin de bulunduğu 42 kişi Diyarbakır annelerini ziyaret ederek, takviyelerini iletti.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.