Down sendromlu Ömer kulaç atarak 20 madalyaya kazandı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Down sendromlu Ömer kulaç atarak 20 madalyaya kazandı
Erdemir, ailesinin tavsiyesiyle 8 yıl önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Atatürk Yüzme Havuzunda açılan yüzme kursuna katıldı. Burada yüzmeyi öğrenerek sosyalleşen Erdemir, gösterdiği performansla 6 yıl önce şampiyonlara katılmaya başladı. Erdemir, katıldığı Türkiye ve bölge şampiyonalarında farklı kategorilerde 5’i altın 20 madalya kazandı.

Elde ettiği başarılarla öz güven kazanan ve geleceğe umutla bakan Erdemir, kendini geliştirip bu yıl yapılacak şampiyonada milli takıma seçilmeyi amaçlıyor.

Ömer Erdemir, AA muhabirine, yüzmeyle tanıştıktan daha sonra kendine olan güveninin arttığını, zaman içinde kendisini de geliştirerek madalyalar kazandığını söylemiş oldu. İlk başlarda havuzda kenarlara tutunarak yüzmeye çalıştığını, ondan sonrasında hocalarının da desteğiyle korkularını yendiğini vurgulayan Erdemir, yüzmeyi fazlaca sevdiğini belirtti.

Katıldığı şampiyonalarda dereceye girdikçe oldukca mutlu olduğunu ifade eden Erdemir, “Derece kazanınca mutlu oluyorum. Hocam da bazı şampiyonalarda derece kazanmasam da beni bir daha farklı şampiyonalara götürdü. Milli takımla beraber şampiyonalara katılmak istiyorum. Daha hızlı yüzüp, ayaklarımı fazla kullanabilirsem daha başarılı olabilirim. Bence yüzmek fazlaca güzel ve bence herkes yüzmeli. Yurt haricinde da yarışmalara katılıp ülkemizi gururlandırmak isterim” dedi.

– “çok azimli ve başarılı bir sporcu”

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü yüzme antrenörü Anıl Bulut da Ömer’in 8 yıl önce yüzmeye başladığını belirterek, “Yüzmeyi öğrenmek için gelmişti ve o günden daha sonra hep devam etti hiç bırakmadı. Kendini geliştirip performans öğrencilerimiz arasına girdi. daha sonrasında yarışmalara katılmaya başladık. Bölgesel yarışmalar ve Türkiye şampiyonalarına gittik. Bugüne kadar katıldığı yarışlarda 20 madalya kazandı. çok azimli ve başarılı bir sporcu.” dedi.

Bulut, yüzme yardımıyla sosyalleşen down sendromlu çocukların öz güvenlerinin de arttığını vurguladı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.