Elektrik faturaları yüksek geldi, tahlili yakıtsız çalışan jeneratör üreterek buldu

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Elektrik faturaları yüksek geldi, tahlili yakıtsız çalışan jeneratör üreterek buldu
– Silivri’de yaşayan fabrika personeli Ali Diker, elektrik faturalarının yüksek gelmesi niçiniyle yakıtsız çalışan jeneratör üretti. Projesini geliştirmek isteyen Dikel, Cumhurbaşkanı ve güç bakanından dayanak istedi.

Silivri’de yaşayan fabrika çalışanı Ali Dikel, elektrik faturalarının yüksek gelmesi niçiniyle akaryakıt, mazot, su, elektrik üzere hiç bir yakıta muhtaçlık duymadan çalışan jeneratör yaptı. Projesi hakkında bilgi veren fabrika personeli Ali Dikel, proje geliştirildiği vakit bir konutun ısınması da dahil tüm elektrik gereksinimini karşılayabileceğini söylemiş oldu. Bu projeyi maaşından artan parayla geliştirdiğini belirten Dikel, elektrik faturalarının yüksek gelmesinden dolayı bu faturaları nasıl düşürebilirim diye düşünürken aklına gelen fikri hayata geçirdiğini anlattı.

“Maaşımdan artan parayla geliştirdim”

Dünyadaki büyüyen güç krizine son vakit içinderdaki maliyetlerin artarak elektrik faturalarının yüksek gelmesinden dolayı bu faturaları nasıl düşürebilirim diye düşünürken aklına gelen fikri hayata geçirdiğini belirten Ali Dikel, “Yaklaşık 2 yıldır bu sistem üzerinde çalışıyorum. Fabrika emekçisiyim. Aldığım maaştan kira ve başka masraflarımı karşıladıktan daha sonra artan cüzi sayılarla bu sistemi geliştirdim. En küçük materyalinde bile örneğin tornacı küçük bir iş diye yapmıyor. Küçücük bir kesim için bile aylarca beklediğim oldu. Kullandığım modüllerin birçoklarını kendim yaptım. Bir ayda yapılması gereken sistemi 2 yılda lakin bitirebildim. Gerek maddi imkansızlıklar gerekse de mecburiyetten” dedi.

“Kişiye özel elektrik sistemi yaptım”

Kişiye özel elektrik sistemi yaptığını lisana getiren Ali Dikel, “Sistem 1,8 KW gücündedir. Prototip olduğu için etrafını kartonlarla kapattım. Patent kurumuna müracaatımı yaptım. Sonuç bekliyorum. Kendi kendini beslemekte, dışarıdan rastgele bir yakıt almadan, akaryakıt, mazot, su, elektrik üzere hiç bir yakıta gereksinimi yok bu sistemin. Bireye özel elektrik sistemi yaptım. İstediğiniz yere alıp gdolayın, düğmesine basın çalışsın, elektrik üretsin. hiç bir fatura ödeme derdiniz olmayacak” diye konuştu.

“Sayın Cumhurbaşkanımız ve Güç Bakanımızdan dayanak beklemekteyim”

Cumhurbaşkanı ve Güç Bakanından projesi için takviye beklediğini tabir eden Ali Dikel, “Sistem prototip olduğu için derme çatma üzere duruyor. Geliştirilebilir olduğu için boyutlarını daha da küçültebilirim. Taşınabilir uygulama ile uzaktan başlatıp durdurabilirim Ses izolasyonuyla sessiz çalışma imkanı sağlayabilirim. Sistem üzerinde geliştirme çalışmalarım devam ediyor. Projemi geliştirmem konusunda sayın Cumhurbaşkanımız ve Güç bakanımızdan takviye beklemekteyim. Projemi geliştirmek istiyorum. Ülke iktisadına önemli katkı sunacağına inanıyorum. İnşallah güzel olur” sözlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.