Emniyet’ten uyarı! ‘Bayram ikramiyeniz tanımlandı’ bildirisine kanmayın

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Emniyet’ten uyarı! ‘Bayram ikramiyeniz tanımlandı’ bildirisine kanmayın
Emniyet Genel Müdürlüğü bayram öncesinde kısa bildiri yahut internet üzerinden yapılan dolandırıcılık teşebbüslerine karşı ikazda bulundu. Bildiriyle birlikte gönderilen linkler aracılığıyla vatandaşların tuzağa düşürülerek şahsi ayrıntılarının ele geçirilmeye çalışıldığı vurgulanan ikazda, vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Ayrıca Ramazan Bayramı öncesinde oluşturulan uydurma toplumsal medya profilleri ile bağış ya da yardım talep eden, kendilerine hasta yakını ya da gereksinim sahibi izlenimi veren berbat niyetli şahıslara karşı da vatandaşlar uyarıldı.

Bu çeşit içerik ve iletilere prestij edilmemesi, geçersiz içerikler kullanarak aldatıcı vaatlerde bulunabilecek dolandırıcılarla şahsi dataların ve banka hesap ayrıntılarının paylaşılmaması gerektiği kaydedilen paylaşımda, bağış ya da yardım toplamaya çalışan düzmece toplumsal medya hesaplarına ve ileti yoluyla iletilebilecek uydurma ilişkilere karşı dikkatli olunması ve yardım talep eden kişi ya da kurumların yardım toplama yetkisi olup olmadığının doğrulanması gerektiği açıklandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.