Erdoğan, ‘İlk Oyum Erdoğan’a, Birinci Oyum AK Parti’ye Gençlik Buluşması’nda konuştu

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Erdoğan, ‘İlk Oyum Erdoğan’a, Birinci Oyum AK Parti’ye Gençlik Buluşması’nda konuştu
Serdivan Spor Salonu’nda düzenlenen “İlk Oyum Erdoğan’a, Birinci Oyum AK Partiye Gençlik Buluşması”nda konuşan Erdoğan, Türkiye’nin ve milletin umudu, gözlerinin ışığı geleceklerinin teminatı gençlerin her birini kalbi hisler ve muhabbetle selamladığını söylemiş oldu.

Ülkenin tüm gençlerine ve genç yüreklerine selamlarını gönderen Erdoğan, Sakarya’da gençlerle bir ortaya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu lisana getirdi.

Erdoğan, toplu açılış merasimiyle resmen hizmete aldıkları yatırımların Sakarya’ya iyi olmasını dileyerek bugün Sakarya’da toplam yatırım bedeli 3 milyar 790 milyon lira olan eser, hizmet ve projeyi kente kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söz etti.

Sakaryalı kardeşleriyle hasret giderdiklerini, hasbihal ettiklerini, 2023’e gerçek giderken Sakarya’daki bilhassa ebedi ve ezeli kardeşliği bir defa daha yenilediklerini aktaran Erdoğan, “Şimdi de sizlerleyiz. Artık, genç bir kız kardeşim, kızım diyor ki ‘4 yıldır seçim görmedik, delleniyoruz.’ O denli mi? Geldi, 8 ay var. 8 ay daha sonra birilerini inanıyorum ki siz meczup edeceksiniz. Zira onlar gençlik nedir bilmiyorlar, gençlik burada. Biz artık gençlerimizle bir ortadayız. Heyecanınız için, sevdanız için, aşkınız için her birinize teşekkür ediyorum. Salonlara sığmayan şu muazzam coşkunuz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Genel merkez gençlik kollarımızı, bu biçimdesi müstesna bir atmosferde gönüllerimizi bir ortaya getirdiği için tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

– “Nereye gidersek gidelim gençlerimizin dinamizmine şahit oluyoruz”

“Sadece son 1,5 senede ülkemizin dört bir yanında 25 gençlik buluşması yaptık.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bunların bir kısmını Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirdik. Kent ziyaretlerimizde gençlerimizle bir ortaya gelmeye özel değer veriyorum. İstanbul’un fethini, Yeşilköy’de yarım milyonun üzerinde kardeşimizle bir arada kutladık. Adana’da 81 vilayetimizden gelen 100 bini aşkın gencimizle kucaklaştık. Evvelki hafta Samsun’da TEKNOFEST Karadeniz’de bir daha gençlerimizle süper bir ufuk turundaydık. Nereye gidersek gidelim gençlerimizin dinamizmine şahit oluyoruz. Bugün de Sakarya’da 2023 seçimlerinde birinci kere oy kullanacak siz gençlerimizle bir ortadayız.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan, “Sevgili gençler, hiç elbet sizin umutlarınızı, hayallerinizi, geleceğinizi istismar etmek için birileri ellerinden gelen her şeyi yapacaktır. Gençleri kendi kısır siyasetleri için çantada keklik bakılırsanlere en hoş karşılığı siz vereceksiniz.” dedi.

Serdivan Spor Salonu’nda düzenlenen “İlk Oyum Erdoğan’a, Birinci Oyum AK Partiye Gençlik Buluşması”nda konuşan Erdoğan, seçimin kıymetli olduğunu, fakat gençler için birinci kez oy kullandıkları seçimlerin daha kıymetli olduğunu söylemiş oldu.

– “Oy pusulasındaki tercihinizle kendi geleceğinizi şekillendireceksiniz”

Erdoğan, sandıkta oy kullanmanın 3-5 dakikalık bir süreç olmanın hayli ötesinde bir manaya sahip olduğunu vurgulayarak şu biçimde konuştu:

“Verdiğiniz oylarla ülkeyi 5 yıl boyunca yönetecek Cumhurbaşkanını, mecliste sizleri bir daha 5 yıl boyunca temsil edecek milletvekillerini belirleyeceksiniz. Bir öteki sözle sandığa attığınız oy pusulasındaki tercihinizle kendi geleceğinizi şekillendireceksiniz. Sevgili gençler, hiç elbet sizin umutlarınızı, hayallerinizi, geleceğinizi istismar etmek için birileri ellerinden gelen her şeyi yapacaktır. Gençleri kendi kısır siyasetleri için çantada keklik gorenlere en hoş yanıtı siz vereceksiniz. Bu karşılıkta sandıkta tercihinizi Türkiye’miz için kimin ne yaptığına, hangi çabayı verdiğine, hangi bedelleri ösöylemiş olduğine, hangi kazanımları sağladığına bakarak yapmanız olacaktır. Unutmayınız, seçim günü yapacağınız süreç tahminen kısadır ancak uzun vadeli sonuçlar doğuracak ehemmiyete sahiptir. Bunun için sizlerden her şeydilk evvel oyunuza, yani iradenize, yani geleceğinize sahip çıkmanızı istiyorum.”

Gençlere “Hiç kimsenin sizi palavra yanlış bilgilerle, toplumsal medya illüzyonlarıyla asla tutmayacakları, içi de, altı da, üstü de boş vaatlerle yönlendirmesine müsaade vermeyin” diye seslenen Erdoğan, şöyleki devam etti:

“İradenize yani fikri özgürlüğünüze sahip çıktığınız, yüreğinizin sesine kulak verdiğiniz surece kimse sizi yanıltamaz, kandıramaz, yanlış yönlendiremez. Açık konuşuyorum. Şayet sizi ben yanıltmaya çalışırsam bana da birebir tutumu gösterin. Benim karşımda da özgürlüğünüzden asla taviz vermeyin. Zira Türkiye’nin geleceğini zihni ve vücudu esir edilmiş mankurtlara değil, lakin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, ufku açık gençlere emanet edebiliriz. Milletimizin geleceğini lakin aklıselim ile düşünen, kalbiselim ile hisseden, zevkiselim ile üreten gençlere emanet edebiliriz. Bunun için sizlerden siyasetin sabun köpüğü kararındaki tartışmalarıyla değil, ülkenin ve milletin geleceğini inşa etme tarafını söz eden Platon’dan, İbni Haldun’a kadar tüm büyük düşünürlerin konusu olan asıl vasıflarıyla ilgilenmenizi istiyorum.”

– “Gençlere yönelik büyük bir gönül seferberliğine çıkıyoruz”

Erdoğan, gençlik kollarının “ilk oyum” kampanyasının gençlere yalnızca kuru kuruya sandığa gitmeyi değil, orada kendi geleceklerini inşa etmek için gereken fikri donanımı da kazandırmayı hedeflediğini lisana getirdi.

“Bu anlayışla seçime kadar kesintisiz devam edecek bir kampanyayla 81 vilayetimizin tamamındaki gençlerimize yönelik büyük bir gönül seferberliğine çıkıyoruz.” diyen Erdoğan, ulaşılmadık tek bir genç bırakmayana kadar çalışacaklarını, koşturacaklarını, Türkiye sathında AK Gençlik rüzgarı estireceklerini söylemiş oldu.

Erdoğan, “Buna hazır mıyız? Bak ‘4 yıldır seçim görmedik delleniyoruz’ diyorsun. Tamam. Ona göre. Hiç kimseyi dışlamadan, hiç kimseyi yargılamadan, partimizi, davamızı, büyük ve kuvvetli Türkiye sevdamızı tüm gençlerimize anlatacağız. Rabb’imizin yardımı, siz gençlerimizin uğraşıyla, AK Parti’yi ve Cumhur İttifakı’nı 2023 seçimlerinden de inşallah zaferle çıkartacağız.” diye konuştu.

Bu bayrak yarışında nöbeti gençlerin içinden çıkacak siyaset, bürokrasi, bilim, kültür, sanat, spor, teşebbüsçü gençlere devredene kadar durmadan, duraksamadan, gece gündüz çalışmayı sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, “Sevgili gençler sizler gerçek manada 1950’de başlayan epey partili siyasi hayata geçişimizin üzerinden 73 yıl geçtikten daha sonra sandığa gidecek en büyük gençlik grubusunuz. AK Parti 2002 seçimlerinde nüfusu 65 milyon olan Türkiye’de iktidara 10 milyon 808 bin oy alarak gelmişti.” sözlerini kullandı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.