Evsizlere sahip çıkan İmam’a ‘İyilik’ mükafatı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Evsizlere sahip çıkan İmam’a ‘İyilik’ mükafatı
Evsizlere ve bağımlılara sahip çıkan Hazreti Kaab Camii İmamı Emin Kır’a “İyilik Sıhhat Ödülü” verildi.

Hazreti Kaab Camii’ne 2006 yılında tayin edilen İmam Emin Kır, o günden bugüne etraftaki evsizlere ve bağımlılara caminin kapılarını açıyor. Günde 150 şahsa sıcak yemek veren İmam Kır, caminin misafirhanesini de evsizlere açarak yatacak yer ve duş imkanı sağlıyor. Sokakta yaşayan husus bağımlısı birfazlaca genci kurtaran İmam Emin Kır’ın tek kuralı ise bağımlılıklarından vazgeçmeleri ve hayata tutunmaları. hayatını gençlere adayan imam Emin Kır, Yeterlilik Sıhhat Vakfı tarafınca “İyilik Sıhhat Ödülü”ne layık görüldü. Emin Kır, mükafatını Hazreti Kaab Camii bahçesinde Düzgünlük Sıhhat Vakfı tarafınca düzenlenen iftar yemeğinde vakıf lideri İbrahim Ethem goren’in elinden aldı.

İyilik Sıhhat Vakfı İdare Konseyi Lideri İbrahim Ethem nazarann, “Emin Kır hoca evsizlere mescitlerin kapılarını açıyor. Mescitte evsizleri barındırıyor. Sabah akşam yüzlerce evsize ve gereksinim sahibine çorba dağıtıyor. Salı ve cumartesi günleri bölgede yaşayan evsizlere duş alma imkanı temin ediyor. Uyuşturucu ve husus bağımlılarına şefkat kanatlarını geriyor ve onlara bir grup maddi ve manevi prosedürlerle tedavi ediyor, hayata kazandırıyor. Hocamız özetlemek gerekirse, “Ey insanoğlu, insan ol ve insan kal” diyor. Hocamızın insan odaklı yapmış olduğu iyi çalışmalardan dolayı, Düzgünlük Sıhhat Vakfı’nın 2021 yılı “İyilik Sıhhat Ödülünü” kendilerine takdim ettik” dedi.

Hazreti Kaab Camii İmamı Emin Kır, “Buraya birinci atandığım vakit surların tabanında husus bağımlısı gençlerin, alkolik insanların fazlacaça olduğu bir yer olduğunun farkına vardık. Bu arkadaşlara ne yapabiliriz, bunları nasıl hayata tutundurabiliriz diye bizde fikir oluştu. Cami önünde çorba ikramı yapabiliriz diye düşündük. Bu insan mescide geliyor. Biz bunu mescide girmesi için pak girmesini istiyoruz. Şuan 8 tane banyomuz var. Haftanın iki günü banyomuz açık. Banyoya gelen her insanın diş fırçasını, havlusunu, şampuanını hepsini veriyoruz. Bu insanları mescitte konuk edelim dedik. Caminin altına 20 kişilik yatakhane yaptık. Biz yalnızca onlardan hayata tutunmasını istiyoruz. Erkeklere yaptığımız çalışmaları bayanlar için de düşünüyorum. Sokakta yaşayan fazlaca bayan var. Onlar korunaklı olması gereken bir yapıdalar. Onlar için de burada yapılan hizmetlerin birebirini sokakta yaşayan bayanlar için yapmak istiyorum. Bu mevzuda yetkililerden yardım istiyorum” diye konuştu.

Emin hoca ile olmaktan memnun olduğunu tabir eden İtimat Tonğ, “10 yaşındayken “Hodgkin Lenfoma” hastalığına yakalandım. Yaklaşık 5 sene kanserle uğraş ettim. Bundan 6 ay evvel Hazreti Kaab Camii’ne geldim. Evsizlik konusunda kimi badireler yaşıyordum. Buraya geldikten daha sonra bir daha umutlanmaya ve hayal kurmaya başladım. Emin hoca fazlaca muhteşem. Birçoğumuzla ilgileniyor. Bundan hiç sıkılmıyor, yorulmuyor. Devamlı yenilikler yapıyor. Doğum günü, sohbet ortamı, çeşitli faaliyetler gösteriyor ve bu bizi hayli keyifli ediyor” biçiminde konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.