Ikşut nedir ?

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Iksut, Istanbul Kultur Universitesi'nin (IKU) kurucusu, unlu Turk yazar ve gazeteci Yasar Kemal'in ksaltmasdr. Yasar Kemal, Istanbul Kultur Universitesi'nin kurulmasna onculuk etti veya ogretim uyeleri arasnda bulundu. Yasar Kemal'in kendisi, Universite'nin kurulusundan once, IKU'nun kurulusu icin kendisine verilen odulun ksaltmas olarak "Iksut" kelimesini olusturdu.

IKU'nun Kurulusu ve Amac

IKU, Turkiye'de kultur ve sanat alannda bireylerin gelisimini, ogrenimini ve sanatnn buyumesini desteklemek icin kurulmustur. Universite, ayn zamanda sanat ve kultur alannda katkda bulunan ogretim uyelerinin egitim gordukleri ve calsma yaptklar bir kurumdur. IKU, Turkiye'de ozgur ve katlmc bir akademik ortam yaratmay amaclamstr.

IKU'de Egitim

IKU, ogrencilerinin ozgur dusunce gelisimini tesvik etmek icin cok sayda akademik program sunmaktadr. Universite, kultur ve sanat alannda egitim veren cok sayda program sunmaktadr. Programlar arasnda Sanat ve Tasarm, Iletisim, Sinema, Tiyatro, Muzik, Fotografclk, Yazarlk, Tarih ve Antropoloji bulunmaktadr.

IKU'nun Onemi

IKU, Turkiye'de kultur ve sanat alannda ogrencilerin egitimini destekleyen ve onlara ozgur dusunce gelisimini saglayan bir universitedir. Universite, Turkiye'de kultur ve sanat alannda katkda bulunan ogretim uyeleri arasnda one ckyor. Ayn zamanda, IKU, Turkiye'de kultur ve sanat alannda calsan insanlar icin onemli bir kurumdur.