İmamoğlu’ndan ‘dava’ açıklaması: Net olarak beraat beklerdim

dunyadan

Global Mod
Global Mod
İmamoğlu’ndan ‘dava’ açıklaması: Net olarak beraat beklerdim
Başkan İmamoğlu, Fatih’teki Şehzadebaşı Mescidi’nde kıldığı cuma namazının akabinde, YSK üyelerine hakaret ettiği nedeni öne sürülerek yargılandığı dava hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Saat 11.30 prestijiyle hakkında görülen dava sürecinin başladığını hatırlatan İmamoğlu, davada erteleme sonucu verildiğini söylemiş oldu.

Bugün “ilginç bir gün yaşandığını” lisana getiren İmamoğlu, şu biçimde konuştu:

“Duruşma esnasında olağan olarak bugün hukukçularımızla değerlendireceğiz fakat aldığım bilgiye bakılırsa mahkemenin hakimi, benim sözlerimin muhatabının Sayın Bakan olduğunu ısrarlı bir halde lisana getirmiştir. Bu ısrarlı tarife karşın savcının, en üst noktadan cezayla ilgili mütalaa bildirmesi ya da bir beyanda bulunması hayli şaşırtıcıdır, üzücüdür. Bugün yaşananlar ve bugüne kadar olanlar toplum vicdanında bence yerini bulmuş, sonucu verilmiştir. Ben toplumun vicdanına olağan olarak sonsuz güveniyorum.”

İmamoğlu, duruşmanın 14 Aralık’a ertelendiğine işaret ederek şunları kaydetti:

“Bugün elbette ki ben net olarak beraat beklerdim ve bu mahkemenin bugün sonlanmasını beklerdim. Yargı süreci devam ediyor. Mahkemeyle ilgili daha fazla bir beyanda bulunmak olağan olarak istemiyorum ancak son olarak şunu söyleyeyim; içeride ettiğim duayı burada vatandaşlarımızın huzurunda etmekten geri durmayacağım. Allah memleketimizi ve memleketimizin insanlarını, vicdan mahrumu ve ahlak mahrumu, adalet mahrumu insanların şerrinden korusun. Bilhassa söz edeyim ki adaletsizliğe, hukuksuzluğa uğrayan kim varsa hepsinin hakkında en yakın vakitte adalet ve hukuk istikametindeki konular ve kararlar verilsin. her insanın hukuka, adalete gereksinimi olduğunu unutmamamız gerekiyor.”

“Devletin dini adalettir.” kelamını de “kutsal” bulduğunu belirten İmamoğlu, aziz Türkiye Cumhuriyeti’nin yargısına, adaletine güvenmek istediğini tabir etti.

İmamoğlu’nun ‘hakaret’ davasında bir daha karar çıkmadı

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.