İzmir’de hayli sayıda öğrenciye tıpkı meskeni kiraladığı argüman edilen kuşkulu tutuklandı

dunyadan

Global Mod
Global Mod
İzmir’de hayli sayıda öğrenciye tıpkı meskeni kiraladığı argüman edilen kuşkulu tutuklandı
Alınan bilgiye nazaran, Kozaağaç Mahallesi’ndeki bir binada emlakçılık yapan B.Ş, Dokuz Eylül Üniversitesini yeni kazanan birden fazla yabancı asıllı olan öğrencilere konut kiraladı.

Ücretlerini peşin ödedikleri dairelere bir türlü giremeyen öğrenciler, birebir dairelerin düzmece kontratlarla fazlaca sayıda şahsa kiralandığının ortaya çıkması üzerine polise başvurdu.

Polisin yürüttüğü soruşturma kararı yakalanan B.Ş, emniyetteki süreçlerin akabinde sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

– “‘Biz kardeşiz’ falan diyordu. Biz de güvendik”

Dokuz Eylül Üniversitesini kazanan Azerbaycanlı öğrenci Ayxan Ahmedov, AA muhabirine, okuluna yakın olduğu için internetten bir ay evvel mesken kiraladığını ve emlakçıyla mukavele imzaladıklarını anlattı.

Emlakçının bir ay daha sonra meskene girebileceğini dediğini aktaran Ahmedov, şunları kaydetti:

“Ancak kontrat geçersizmiş. Benim üzere 100’den çok öğrenci mağdur. Altı aylık olmak üzere aylık üç bin liraya anlaştık, ayrıyeten depozito ve emlakçı parası olmak üzere 24 bin lira verdim. Bana Eylül’ün 10’undan daha sonra gelmemi söylemiş oldu. Konutuma girmeme birkaç gün kala gelince baktım bir sürü insan var. Onlarla konuşunca dolandırıldığımı anladım. daha sonra karakola söz verdik. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. 60 bin lira verenler olmuş. Çok üzgünüm, aslında ona güvenmiştik. ‘Biz kardeşiz’ falan diyordu. Biz de güvendik.”

Kazakistanlı Nurdaulet Tangsykbayev ise Türkiye’ye okumak için geldiğini ve buraya birinci geldiğinde mesken arayışına girdiğini söz etti.

Tanıştığı emlakçıya 14 bin lira verdiğini ve bir mukavele imzaladıklarını anlatan Tangsykbayev, “Aynı daireyi 3-4 bireye kiralamış, o denli olunca dolandırıldığımızı anladık. Çok büyük bir şok yaşadık, ne olduğunu anlayamadık. daha sonrasında çabucak karakola gidip şikayetçi olduk. Şu anda bir daha konut arıyoruz lakin bulamıyoruz. Kimileri yabancılara konut vermek istemiyor.” diye konuştu.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! 100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ ÇABUCAK GÖR!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.