Koronavirüsten kaybettiği eşinin muhtarlık bakılırsavini Beykoz’da ihtimamla sürdürüyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Koronavirüsten kaybettiği eşinin muhtarlık bakılırsavini Beykoz’da ihtimamla sürdürüyor
İlçenin sakin ve turistik mahallesinde ikinci periyot muhtarlık nazaranvini sürdüren Lüleburgaz, Kovid-19 niçiniyle kaldırıldığı Beykoz Devlet Hastanesi’nde 6 Nisan 2021’de vefat etti.

Merhum muhtarın eşi Sevim Lüleburgaz, vefatın akabinde mahalle halkının ısrarıyla 6 Haziran 2021’de yapılan orta seçimlerde aday olma sonucu aldı.

Eşinin emanetini devralmak ve periyodunu tamamlamak için yola çıkan 54 yaşındaki Sevim Lüleburgaz, seçimi kazanarak muhtar oldu.

Sevim Lüleburgaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin vefatından daha sonra evvela muhtar olmayı düşünmediğini söylemiş oldu.

Mahalle halkı ve gençlerin “Serdar Ağabeyimizin mirasını devralmanı istiyoruz.” diyerek kendisine fazlaca baskı yaptığını anlatan Lüleburgaz, “daha sonrasında ben muhtarlığa adaylığımı koydum. Hepsine epey teşekkür ediyorum. Bu süreci atlatmamda muhtarlık benim için fazlaca büyük rol oynadı.” dedi.

Lüleburgaz, eşinin mahalleli tarafınca hayli sevildiğini söz ederek, “Benim değil, insanların söylemiş olduği şu: Çok farklı bir insandı, koşmayı epeyce seviyordu. Birileri için bir şeyler yapmayı epeyce sevdiği için epey aktif bir insandı. Mahallesi için bir hayli şey yaptı. Bir muhtarın yapabileceğinden epeyce daha fazlasını yaptığını düşünüyorum.” biçiminde konuştu.

Eşinin devrinde muhtarlıkla epey alakadar olmadığını, kendisinin de diğer bir yerde çalıştığını aktaran Lüleburgaz, onun vefatından daha sonra epey şeylerle karşılaştığını söylemiş oldu.

Eşinin emaneti muhtarlık nazaranvini tamamlayacak olmaktan memnuniyet duyduğunu, bir periyot daha aday olabileceğini anlatan Lüleburgaz, bayan muhtarların ya da muhtar olmak için bu işe girecek bayan adayların istedikten daha sonra her şeyi yapabileceğini kelamlarına ekledi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.