Microsoft, girişleri ve kayıtları gözden geçirir

hadicanim

Aktif Üye
Şirket, milyarlarca Microsoft hesabı için yeni bir “oturum açma deneyimi” yaratmak istiyor. Nisan ayının sonunda, çoğu Microsoft hesap sahipleri için değişiklikler, Windows, Xbox, Microsoft 365 ve diğer teklifler için yeni, modern, daha basit giriş ve kayıt diyalogları getiren yürürlüğe girmelidir.

Microsoft-Entra ekibinin bir blog yazısında, yazarlar, kayıtları bulut hizmetleri ve pencereler için bazen farklı “kullanıcı deneyimleri” nin bir sonucu olarak revize etme kararının yanı sıra pasifeylerin tanıtımı yapıldığını açıklıyor. “Deneyim” teriminin arkasında olan yeni kullanıcı rehberliği ve optikleri, Microsoft'un tasarım diline “Fluent 2” ye dayanmaktadır. Geliştiriciler ayrıca yanlış kullanımı azaltmak için diyalog akışında bazı değişiklikler yaptı.

Zayıflama

Geliştiriciler daha sıkı ve modern tasarımla gurur duyuyorlar. Bilişsel yükü azaltmak ve kimlik doğrulama işlemini hızlandırmak için ayrı diyaloglardaki seçeneklerin sayısı azaltıldı. Bazı adımların sıralanması gelişmiş bir mantık akışına yol açar.

Aynı nefeste, programcılar karanlık bir moda sağlayan temaların sıkça gerekli desteğini eklediler. Bu önce oyun uygulamalarında görünür hale gelir, diğer son kullanıcı uygulamaları gelecekte izlemelidir.

Biyometrik kayıt için gözden geçirilmiş diyaloglar

Biyometrik kayıt diyaloğu da gözden geçirildi.

(Resim: Microsoft)

Yüz tanıma, parmak izi veya pim seçenekleriyle biyometrik kayıt diyalogu da yeniden tasarlandı.

Hizmetler için basitleştirilmiş yeni kayıt

Bir Microsoft hizmetine mevcut bir e -posta adresine kaydolursanız, saldırganlar tarafından hızlı bir şekilde unutulabilecek veya tahmin edilebilecek yeni bir şifre kurmak yerine bir tür kurtarma işlemi gerçekleşmelidir. E-posta adresini, kimlik doğrulayıcıdan veya passey ile bir kerelik bir kodla onaylamak yeterlidir. Bu aynı zamanda standart kayıt olacak ve kullanıcılar yeni hizmeti “şifresiz” başlatıyor. Daha sonra yeni bir cihaza geçiş gibi e -posta adresi ile hesap restorasyonu da mümkündür. Microsoft artık bir passeyin oluşturulup oluşturulmayacağı hakkında daha fazla bilgi almak istiyor.

Xbox kullanıcıları zaten yeni “akıcı tasarımın” tadını çıkarıyor. Microsoft, yeni girişleri Şubat ayından bu yana A/B testi ile tanıttı ve yeni “kullanıcı deneyimi” nin olumlu bir etkisi buldu. Microsoft'un son kullanıcı teklifleri için daha fazla sunumun Mart ve Nisan aylarında Wellen'de gerçekleşmesi planlanıyor. Web ve mobil uygulamalar başlıyor. Microsoft Ensra hesapları, yani iş ve okul katkı maddeleri için hiçbir şey değişmez. Bununla birlikte, son kullanıcılarla ilgili deneyim, Entra IDS'nin iyileştirilmesine de yardımcı olmalıdır.

Microsoft sürekli olarak işlemi geliştirmek için çalışıyor. Geçen Kasım ayında Redmonders, Windows Insider sürümlerinde gözden geçirilmiş bir Windows merhaba kaydını test etti. Burada da amaç, ek passkey seçeneği aracılığıyla daha fazla düzen sağlamak ve modern çalışmayı sağlamaktı.

(DMK)

Melis

Yeni Üye
Şirket, milyarlarca Microsoft hesabı için yeni bir "oturum açma deneyimi" yaratmak istiyor. Nisan ayının sonunda, çoğu Microsoft hesap sahipleri için
Selam uğrayanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @hadicanim

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @hadicanim

Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Şirket, milyarlarca Microsoft hesabı için yeni bir "oturum açma deneyimi" yaratmak istiyor. Nisan ayının sonunda, çoğu Microsoft hesap sahipleri için
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @hadicanim

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Melis' Alıntı:
Selam uğrayanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @hadicanim Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @hadicanim Şakayla karışık yazdım ama
Buradan çıkarılacak çok ders var @Melis, konu geniş

Sude Umut

Yeni Üye
Merhaba yazılım ailesi

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Melis' Alıntı:
Selam uğrayanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @hadicanim Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @hadicanim Şakayla karışık yazdım ama
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Melis

starabla

Global Mod
Global Mod
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @hadicanim

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @hadicanim

Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Melis' Alıntı:
Fikir güzel ama eksik kalmış @Melis, birkaç örnek daha iyi olurdu

Selin

Yeni Üye
Selam millet

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @hadicanim

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Bütün paylaşımları okuyunca kafamda şekillenen düşünce bu oldu

starabla' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @hadicanim Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @hadicanim Bu sefer kısa kesiyorum
Görüşüne saygı duyuyorum @starabla, ama bence konu bundan daha derin

dunyadan' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @hadicanim Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır Buradan çıkarılacak çok ders
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @dunyadan

Sude Umut' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Evet
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı